Salariatul nu a mai venit la munca din data de 15 dec 07
La data de 15 ian 2008 a avut loc cercetarea (salariatul nu s-a prezentat)
Ii desfacem contractul de munca cu data de 15 dec 2007 sau cu data la care a avut loc cercetarea si s-a luat de decizia, 15 ian 2008?
C.M."Art.52-Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile in conditiile legii"...
Adevarul este ca si Dvs ati asteptat cam mult pana l-ati convocat pentru cercetare!
perioada 15 ian - 15 dec. se ponteaza absent nemotivat, se specifica aceasta in carnetul de munca si normal ca nu constituie vechime in munca. (Banuiesc ca tocmai absentele nemotivate au fost motivul cercetarii - sau nu? )
Întrebarea se referea la data de la care încetează contractul - nu era vorba nici de suspendare, nici de vechime...
Legea e destul de clară în privinţa momentului în care decizia de sancţionare produce efecte:
[Codul muncii]
"Articolul 268
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii."
Alte discuții în legătură
Demisie
pirvuralucam
Buna ziua,
sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)