avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat in baza Legii nr. 61/1991

Buna ziua,
In data de 07.10.2010 sotul meu fiind conducator auto pe camion a descarcat marfa la o intreprindere din Timisoara.Avand nevoi fiziologice urgente, (imi cer scuze...nevoia mica) si neavand unde sa mearga si-a satisfacut necesitatea fiziologica undeva langa o cale ferata pe iarba, nefiind domeniu public. Totul s-a intamplat ziua , camionul ramanand in incinta intreprinderii. In acel moment a fost intampinat de pol.comunitara dandu-i o amenda de 200 lei si spunandu-i ca daca ii spunea ,, sa traiti sefu am gresit '', l-ar fi iertat. Mentionez ca sotul meu nu a semnat nici un proces verbal, spunandu-le sa nu faca abuz de functie.Mai mult decat atat politistul a scris in procesul verbal faptul ca sotul meu si-a satisfacut necesitatea fiziologica pe un gard al unei spalatorii putin mai incolo de locul cu pricina si totodata astepta o persoana pe nume....X....fiind cunoscuta ca persoana care practica prostitutia , punand-o pe aceasta drept martor la PV.(probabil fusese amenintata ca daca nu semneaza ii da amenda.
Procesul verbal l-am primit in usa locuintei de domiciliu din Pitesti la data de 15.10.2010 (noi nefiind acasa au luat ca martor un vecin sa i-a la cunostinta ca ne-a lasat pv relatandu-i totul ce era scris in pv, denigrandu-l.
Ca probe el nu are niciun martor decat poze cu locul acela si fotografiile politistului.
Va rog mult sa-mi spuneti cum contest PV, fapta fiind incadrata la art.2, pct.1 si sanctionata de art.3 lit.b din L 61/1991 republicata.
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:28, 27 Octombrie 2010
In termen de 15 zile de la comunicare,poate contesta PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
De preferat pentru redactarea plangerii ,consultare persoana calificata care sa poata utiliza probele mentionate si sa solicite interogatoriul martorului mentionat in PV
La ce fel de fotografii ale politistului va referiti ?
Ma tem ca marorul din PV asa zisa "prostituata" va minte in instanta pentru ca ii e teama pe viitor de acesti politisti (acolo fiind probabil teritoriul ei).
A fotografiat masina jandarmeriei langa care era politistul, si putin mai incolo era femeia .
Silvia Dumitru a scris:

Ma tem ca marorul din PV asa zisa "prostituata" va minte in instanta pentru ca ii e teama pe viitor de acesti politisti (acolo fiind probabil teritoriul ei).
A fotografiat masina jandarmeriei langa care era politistul, si putin mai incolo era femeia .



Si ce dovedeste aceasta ?

Din nefericire,din punctul meu de vedere,chiar daca sotul dvs a fost sanctionat fara discernamant ,de fapt un mod clasic de activitate al politiei comunitare,nu prea exista probe in favoarea sa.
Eu cred ca in contestatie ar trebui sa solicite inlocuirea masurii amenzii contraventionale cu cea a avertismentului,considerand ca nu a mai avut probleme si ca masura este prea aspra.
Eventual ar putea dovedi poate ca ia o anumita medicatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni vaseapantiuc vaseapantiuc in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o ... (vezi toată discuția)
proces cu politia rutiera pentru permisul de conducere ADRIAN BUDU ADRIAN BUDU in urma cu 4 luni intr-o intersectie din sect 3 mai exact splaiul cu calea victoriei -natiunile unite.Intersectie la ora de varf 17 in cursul ... (vezi toată discuția)
Rca constat amiabil: stabilire culpa si pasi de urmat sghe sghe In data de 20 nov am fost implicat intr-un accident de circulatie. In apropierea unei treceri de pietoni, am schimbat banda, trecand de pe banda 2 pe banda 1, ... (vezi toată discuția)