Un avocat vrea sa semneze un contract de asistenta juridica cu o pers. juridica, pentru a reprezenta intr-un conflict de munca 2 persoane fizice, viitori potentiali angajati.
Eu cred ca, avand acest interes legitim, sa ii angajeze ulterior, se poate face un astfel de contract, insa am auzit si pareri contrare.
va rog sa imi spuneti care este parerea corecta si eventual sa ma indreptati catre o alta solutie mai buna.
Din textul art.67 c.proc.civ. rezultă că părţile pot fi reprezentate şi printr-un mandatar. În principiu, orice persoană capabilă poate reprezenta în instanţă pe o altă persoană care este parte într-un proces civil.
Prin urmare, partea care doreşte să fie reprezentată în proces va da un mandat persoanei care doreşte să o reprezinte. Mandatul este concretizat într-o procură judiciară, care este autentificată de către un notar public.
Prin urmare, nu cred ca se poate asa ceva ... se incheie un contract cu o alta persoana pentru a reprezenta pe altcineva.
Procurator?
ContSters40598
Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)