avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avocatul unuia pe banii altuia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avocatul unuia pe banii altuia

Buna Ziua,

Am urmatoarea problema:

Un avocat vrea sa semneze un contract de asistenta juridica cu o pers. juridica, pentru a reprezenta intr-un conflict de munca 2 persoane fizice, viitori potentiali angajati.

Eu cred ca, avand acest interes legitim, sa ii angajeze ulterior, se poate face un astfel de contract, insa am auzit si pareri contrare.

va rog sa imi spuneti care este parerea corecta si eventual sa ma indreptati catre o alta solutie mai buna.

Va multumesc,
Miha
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 26 Octombrie 2010
Din textul art.67 c.proc.civ. rezultă că părţile pot fi reprezentate şi printr-un mandatar. În principiu, orice persoană capabilă poate reprezenta în instanţă pe o altă persoană care este parte într-un proces civil.
Prin urmare, partea care doreşte să fie reprezentată în proces va da un mandat persoanei care doreşte să o reprezinte. Mandatul este concretizat într-o procură judiciară, care este autentificată de către un notar public.

Prin urmare, nu cred ca se poate asa ceva ... se incheie un contract cu o alta persoana pentru a reprezenta pe altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta a tertilor Alexandru Dan Alexandru Dan Este posibil ca un consilier juridic angajat al unei societati comerciale cu activitate de consultanta in afaceri si management, sa reprezinte in instanta un ... (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in tabloul consilierilor juridici? bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor ... (vezi toată discuția)