avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionarea 10% dintr o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionarea 10% dintr o firma

as dori si eu sa stiu...
pe o firma sunt 2 actionarii, unul are 90% si e administrator la firma, celalalt are 10% , se poate cesiona firma fara ca cel care detine 10% sa fie intrebat, sa i se ceara acorul...
e legal ca cel care detine 90% sa hotarasca si n numele celui cu 10%?
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 16:38, 26 Octombrie 2010
In mod normal, nu se poate.
Pentru cesiune este nevoie de AGA
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Daniela SANDU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Cum se pot cesiona actiunile unei firme? karaa karaa Buna ziua!Suntem 2 actionari a cate 50% intr-o firma iar unul dintre actionari vrea sa-si cesioneze actiunile unei alte persoane!Se pot cesiona actiunile ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)