avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Protectie baza de date
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Protectie baza de date

Am o angajata care vrea sa plece. Nu mi-a spus inca. Am descoperit accidental cv-ul ei X-(.

Va rog, invatati-ma cum sa-mi protejez fisierele aflate pe calculator, respectiv sa le fac imposibil de copiat sau de transferat pe net sau pe vreun suport.

Si inca ceva, cum pot face sa vad care sunt ultimele fisiere accesate?

Cel mai recent răspuns: ContSters38557 , utilizator 19:06, 27 Februarie 2008
Pai ati incheiat un acord de confidentialitate?
In functie de functia pe care o detine angajata dvs si de contractul incheiat intre parti, veti fi notificata cu cel putin ...... zile inainte de plecarea acesteia. Depinde cum ati convenit.
In mod normal ati fi putut sa va protejati datele personale cu un program care paroleaza fisierele ce nu doriti sa fie accesate de catre alte persoane.
Ultimele documente accesate de catre un utilizator pot fi accesate din "start>documents". (pornesc de la premisa in care folositi Windows OS).
Dar, acolo veti gasi si documentele pe care le-ati accesat dumneavoastra recent, astfel poate fi destul de dificil de aflat ce document ati deschis dvs. si ce document a deschis angajata respectiva.
Poate angajata dvs. a depus un CV pentru a observa cerintele de pe piata cu privire la postul pe care il ocupa, sau pe care doreste sa il ocupe.
Puteti sa vedeti pe ce data a fost creat, accesat si modificat ultima oara un fisier: click dreapta>properties.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
greu de protejat.

Cel mai sigur este sa permiteti accesul persoanei respective la un terminal care nu contine fisiere sensibile.

Varianta monitorizarii activitatii angajatului si a documentelor accesate de acesta poate fi considerata ilegala astfel incat, chiar daca se realizeaza, nu poate fi folosita proba obtinuta din ratiuni evidente.

Pentru a afla mai multe detalii ar trebui sa apelati la un specialit IT, cunoscator al tehnicilor de tip forensic, dar inca o data atrag atentia asupra modalitatii in care conservati sau utilizati anumite probe.

George
Mda, in privinta cv-ului sunt sigura ca e recent deoarece este trecut actualul loc de munca, respectiv la mine ;).

In ceea ce priveste clauzele.....am avut grija sa bag de toate. Problema e ca ar fi cam greu de dovedit ca a plecat cu contractele cu care eu mi-am stors creierii. Si vreau sa previn lucrul asta.

Ea stie ca n-are voie dar n-o pot impiedica, nu? Si nici nu pot vedea decat cand a fost accesat ultima oara fisierul, nu si daca a fost downloadat.

Nu inteleg cum "sa plece cu contractele".
Ca si continut, ca si model de contract?
Eu, de exemplu, "fur" tot. De la orice actiune pana la orice informatii reusesc sa obtin din orice discutie intre colegi. (legat de drept) B-)
Greu de protejat astfel de date fara a parea "capcaun".

Teoretic se poate prin eliminarea accesului la internet si la imprimanta, scoaterea unitatilor de discheta si a inscriptoarelor de CDDVD si blocarea porturilor USB.
Practic insa, daca cineva vrea sa ia o informatie o ia, chiar daca pentru asta trebuie sa o scrie pe hartie sau sa faca fotografii monitorului. B-)

Cred ca o idee mai buna in situatia data ar fi sa profiti de informatia ca vrea sa plece si sa vorbesti cu respectiva persoana, eventual sa-i imbunatatesti conditiile contractului si motivarea pentru a impiedica plecarea.

Alte discuții în legătură

Revisal tedory tedory Ce inseamna eroare:\"Begin failed with SQL exception\" din revisal. Cum pot sa o rezolv? Trebuie sa incetez un contract si imi da aceasta eroare. (vezi toată discuția)
Protejarea datelor cu caracter personal ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Daca aleg sa trimit online CV-ul meu (continand date personale) unui angajator sau unei companii de recrutare de personal, cum pot avea siguranta ... (vezi toată discuția)
Administrator de retea ContSters108485 ContSters108485 Buna ziua, Am o intrebare: are voie administratorul de retea, sau alt angajat al departamentul IT din cadrul firmei unde lucrez, sa ... (vezi toată discuția)