avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Administrator de retea
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Administrator de retea

Buna ziua,

Am o intrebare: are voie administratorul de retea, sau alt angajat al departamentul IT din cadrul firmei unde lucrez, sa modifice/stearga/copieze/acceseze/etc, fisiere din calculatorul la care lucrez, fara sa aiba in prealabil acceptul meu?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:01, 19 Noiembrie 2009
Daca nu ati fost notificat (contract de munca, fisa postului sau regulament de ordine interioara) sau nu este vorba de o situatei de urgenta (de exemplu salvarea datelor din cauza unei infectii iminente cu virusi) sau nu sunt niste date publice (ce tina de munca), atunci raspunsul este NU.

Nu am fost notificat si nici nu este o situatie de urgenta; am banuit ca nu are voie, dar cu ce ma justific, legal? sau unde scrie, in care lege?

Multumesc de raspuns!
Ma poate ajuta cineva cu un articol de lege referitor la aceasta problema? :(
din punctul meu de vedere daca are acceptul organelor de conducere ar putea sa acceseze calculatorul dumneavoastra, fara notificare prealabila.

din punct de vedere juridic calculatorul este proprietatea firmei, precum si tot ce este stocat pe acel calculator. dumneavoastra aveti doar un drept de folosinta, nu si de dispozitie, asadar daca persoanele de conducere au autorizat accesul pe calculatorul dumneavoastra nu aveti ce sa faceti.

eu unul as incerca sa aflu in ce masura administratorul de retea a actionat in baza dispozitiilor primite si daca nu si-a depasit atributiile.
ok, multumesc!

Alte discuții în legătură

Copiere date calculator ionutz244 ionutz244 Are dreptul angajatorul sa copieze toate datele de pe computerul pe care lucrez fara sa fiu notificat in prealabil? Am spus ca vreau sa demisionez din ... (vezi toată discuția)
Informatii confidentiale adriana2011 adriana2011 La firma unde lucrez, am descoperit intamplator ca administratorul de retea, are un homework , de unde poate vedea oricand tot ce se afla in calculatoarele ... (vezi toată discuția)
Protectie baza de date ContSters17674 ContSters17674 Am o angajata care vrea sa plece. Nu mi-a spus inca. Am descoperit accidental cv-ul ei X-(. Va rog, invatati-ma cum sa-mi protejez fisierele aflate pe ... (vezi toată discuția)