avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Administrator de retea
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Administrator de retea

Buna ziua,

Am o intrebare: are voie administratorul de retea, sau alt angajat al departamentul IT din cadrul firmei unde lucrez, sa modifice/stearga/copieze/acceseze/etc, fisiere din calculatorul la care lucrez, fara sa aiba in prealabil acceptul meu?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:01, 19 Noiembrie 2009
cred ca sunt argumente si de o parte si de cealalta in cazul in care urmaresti tragerea la raspundere a administratorului ; ideea este urmatoarea, administratorul de retea......omul verde de la IT, are acces intr-o oarecare masura la documentele dv si ma refer aici stric la accesul fisierelor ce tin de software ( windows si alte programe) insa cu privire la un fisier ce are caracter personal ( fisier ce face trimitere strict la confidentialitatea .....activitatiilor firmei) nu cred ca are acces din pcdv legal. Din pcdv legal puteti sesiza conducerea firmei in acest sens, cat priveste o eventuala actiune in instanta........sansele sunt 50/50........., depinde foarte mult de fisierul accesat. Legal accesul unui pc fara autorizare constituie infractiune.....etc. :beta:
De acord cu jus80, dar cu ceva completari.
Calculatorul este proprietate a firmei la care lucrezi.
Datele continute pe el au caracter strict de serviciu, iar alte tipuri de date (private) nu au ce cauta pe acel calculator. Asadar, si statia de lucru si continutul ei in mod normal sunt proprietatea companiei, iar compania, reprezentata prin administrator, are access complet si legal la ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiere date calculator ionutz244 ionutz244 Are dreptul angajatorul sa copieze toate datele de pe computerul pe care lucrez fara sa fiu notificat in prealabil? Am spus ca vreau sa demisionez din ... (vezi toată discuția)
Informatii confidentiale adriana2011 adriana2011 La firma unde lucrez, am descoperit intamplator ca administratorul de retea, are un homework , de unde poate vedea oricand tot ce se afla in calculatoarele ... (vezi toată discuția)
Protectie baza de date ContSters17674 ContSters17674 Am o angajata care vrea sa plece. Nu mi-a spus inca. Am descoperit accidental cv-ul ei X-(. Va rog, invatati-ma cum sa-mi protejez fisierele aflate pe ... (vezi toată discuția)