avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Copiere date calculator
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Copiere date calculator

Are dreptul angajatorul sa copieze toate datele de pe computerul pe care lucrez fara sa fiu notificat in prealabil?
Am spus ca vreau sa demisionez din companie si dupa ce am plecat acasa mi-a fost luat calculatorul si s-a copiat ( clonat ) tot continutul. A doua zi dimineata ( eu incep lucrul la ora 6:00), nu mai aveam calculatorul in birou si cand a venit persoana de la IT mi-a spus ca mi-a fost luat pentru ca aveam un virus. Dar a aparut un program de clonare date instalat in sistem, Am pe calculatorul de servici si fisiere personale ( ex : poze familie ). Este legal sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
ionutz244, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionutz244 , utilizator 19:40, 16 Mai 2018
Nu cred ca este permis sa aveti poze de familie pe calculatorul firmei.
Din cate am mai citit treaba cu pozele de familie ( personale ) ar trebuii sa fie reglementata de fiecare companie in parte. Si la noi in companie nu este reglementata in nici un fel...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
calculatorul e al firmei, softurile la fel..., e vorba de un mijloc de productie
Da, calculatorul si softurile sunt ale firmei, dar daca nu e reglementat prin regulament sa nu ai ceva personal pe calculator, e legal sa le faca copie cand vor?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
ionutz244, utilizator
Sigur că da. Proprietarul poate să facă ce vrea cu bunul lui, dacă nu contravine siguranței naționale sau bunelor moravuri. Vă încadrați?
Dacă nu e reglementat, nu înseamnă că puteți să-l împiedicați pe proprietar să facă ce vrea. S-o fi gândit că vreți să plecați cu datele.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Perchezitia informatica se realizeaza doar fizic sau poate fi si sub forma unor virusi, trojani, wifi sniffing etc. tigaricj tigaricj Ati intalnit vreodata ca in cazuri de infractini grave: violati in serie, pedofili, traficanti de tigari/droguri sau persoana care atenteaza la integritatea ... (vezi toată discuția)
Recuperare poze de pe hard disk confiscat la perchezitie spidey89 spidey89 Buna ziua, In 2009 mi s-a facut o perchezitie domiciliara de catre DIICOT Bucuresti pe motivul unei infractiuni informatice, de unde mi s-au ridicat mai multe ... (vezi toată discuția)
Probe in dosar oltul oltul prietenul meu a fost retinut 24 de ore dp ce a primit o interdictie de a nu parasi localitatea....telefonul sau a fost confiscat iar politista si procurorul a ... (vezi toată discuția)