Daca eu as avea.. un laptop sa zicem, si l-as imprumuta cuiva, apoi ar veni sa-mi ceara laptopul sa-l predea cuiva, cu siguranta nu l-as da!
Daca pana la urma as incuviinta sa-l dau, as sterge TOT, dupa ce in prealabil am salvat datele mele (poze, documente, etc).. deci as sterge tot, i-as da format, as instala si dezinstala windowsul de 2-3 ori, pe toate partitiile, pe toate hardurile. Avand in vedere ca exista softuri care "scotocesc" si restabilesc fisierele sterse chiar daca ai formatat calculatorul, as instala antidotul, adica softuri care sterg fisiere in asa fel incat sa nu mai poata fi recuperate. Stii.. la urma urmei e calculatorul tau, pana nu il ridica garda cu mandat.. faci ce vrei.. sau ce, n-ai voie sa-ti formatezi propriul calculator ?!
Interesant ca l-au "prins" fara sa aiba probe.. ceva de genul "Te-am prins! Mergi si adu calculatorul de pe care ai comis fapta, ca sa avem probe directe". Si culmea ca vine amicul tau, singur, fara sa fie insotit de organ, iti cere calculatorul, iar tu il dai.. de asemenea fara sa te citeze nimeni, fara sa dai declaratii, etc.
Totodata e posibil sa ajungi complice, saaaauu.. cine stie.. poate amicul tau spune "vai, dar nu astea sunt mailurile care le-am trimis eu, ale mele erau mai putine, restul de 350 mailuri sunt ale lui (ale tale)". Nasol, a?
varianta fericita (relativ) - poate amicul tau are nevoie de bani si s-a gandit sa-ti vanda calculatorul
varianta hazlie - poate nu-l au la mana si se incrimineaza singur
..sau poate n-ai spus tu toata povestea.
p.s. Amicul tau chiar a predat calculatorul fara sa-l formateze? Tare..