avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probe in dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probe in dosar

prietenul meu a fost retinut 24 de ore dp ce a primit o interdictie de a nu parasi localitatea....telefonul sau a fost confiscat iar politista si procurorul a zis sa predea la politie calculatorul (ca proba in dosar) de la care a trimis mailurile altfel revoca interdictia si va fi arestat preventiv ...mailurile au fost trimise de la calculatorul meu,eu am dat calculatorul pt prietenul meu ca sa nu fie arestat...
pot sa fac ceva ca sa redobandesc calculatorul? contine poze despre familia mea si date personale
Cel mai recent răspuns: angelfire , utilizator 20:55, 1 Martie 2013
Calculatorul il veti primi inapoi atunci cand organele de cercetare penala vor termina de cercetarile. Daca prin folosirea calculatorului se dovedeste ca sunteti complice la infractiune , atunci va fi confiscat ca mijloc de savarsire a infractiunii.
Daca eu as avea.. un laptop sa zicem, si l-as imprumuta cuiva, apoi ar veni sa-mi ceara laptopul sa-l predea cuiva, cu siguranta nu l-as da!
Daca pana la urma as incuviinta sa-l dau, as sterge TOT, dupa ce in prealabil am salvat datele mele (poze, documente, etc).. deci as sterge tot, i-as da format, as instala si dezinstala windowsul de 2-3 ori, pe toate partitiile, pe toate hardurile. Avand in vedere ca exista softuri care "scotocesc" si restabilesc fisierele sterse chiar daca ai formatat calculatorul, as instala antidotul, adica softuri care sterg fisiere in asa fel incat sa nu mai poata fi recuperate. Stii.. la urma urmei e calculatorul tau, pana nu il ridica garda cu mandat.. faci ce vrei.. sau ce, n-ai voie sa-ti formatezi propriul calculator ?!

Interesant ca l-au "prins" fara sa aiba probe.. ceva de genul "Te-am prins! Mergi si adu calculatorul de pe care ai comis fapta, ca sa avem probe directe". Si culmea ca vine amicul tau, singur, fara sa fie insotit de organ, iti cere calculatorul, iar tu il dai.. de asemenea fara sa te citeze nimeni, fara sa dai declaratii, etc.

Totodata e posibil sa ajungi complice, saaaauu.. cine stie.. poate amicul tau spune "vai, dar nu astea sunt mailurile care le-am trimis eu, ale mele erau mai putine, restul de 350 mailuri sunt ale lui (ale tale)". Nasol, a?

varianta fericita (relativ) - poate amicul tau are nevoie de bani si s-a gandit sa-ti vanda calculatorul
varianta hazlie - poate nu-l au la mana si se incrimineaza singur

..sau poate n-ai spus tu toata povestea.

p.s. Amicul tau chiar a predat calculatorul fara sa-l formateze? Tare..
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
angelfire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri de bun-simt pt trafic p2p komaa08 komaa08 salut as vrea sa ma asiigur ca nu sunt urmatoare victima in vreo noua actiune gramofonul si as avea nevoie de cateva sfaturi 1. la ora actuala in romania ... (vezi toată discuția)
Complicitate? oltul oltul un prieten bun al meu au inselat mai multe persoane......trimitand e-mailuri..a fost prins,a recunoscut fapta..problema este ca e-mailurile au trimis de la ... (vezi toată discuția)
Probe sau nu? violarea intimitatii? JNV JNV Buna ziua, Zilele trecute i-am dat tatalui meu laptop-ul pentru a instala diverse programe. Insa el a salvat tot ce aveam eu (poze, fisiere, un fel de jurnal) ... (vezi toată discuția)