avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, este vorba despre mama mea, pensionara in momentul de fata, gradul 3, pensie de boala.
Ar dori sa stie daca se va putea pensiona anticipat, avand o vechime de 21 de ani in campul muncii, conditii normale de munca, din 2001 fiind pensionara.

Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns si ce ar trebui sa faca, ce acte are nevoie, etc.

Va multumesc!

Anca-Ioana T.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:01, 26 Octombrie 2010
Nu se poate pensiona anticipat,deoarece nu indeplineste conditiile de stagiu.Pentru mai multe amanunte trebuiesc: luna si anul nasterii.O zi buna.
De la pensie de invaliditate nu se poate trece decat la pensie pentru limita de varsta. Fara data nasterii, nu se poate da un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie? lenutasau lenutasau tatal meu a fost pensionar pe caz de boala gradul3 acum cand a fost la comisia medicala i sa rupt decizia si la trimis la munca. este pensionar de boala de 30 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala, revizuire medicala cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!as dori sa-mi raspundeti si mie,va rog frumos la cateva intrebari.este vorba despre mama mea in varsta de 55 ani care este pensionata din 2001 pe caz ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil anamaria30 anamaria30 buna ziua!mama mea este pensionata pe caz de boala,revizuibila,cu acord de munca 4 ore.initial stia ca la anul va obtine pensie definitiva,dar acum i-au spus ... (vezi toată discuția)