buna ziua ,
Este prima data cand pun o intrebare pe acest forum si incep prin a-mi cere scuze daca nu reusesc sa fiu suficient de coerent.
Am urmatoarea situatie pe care nu am intalnit-o pana in prezent.Sunt contabil la o firma ( cu profil prestari servicii ) din romania care are 3 angajati ( in functia de muncitor necalificat , salariu 600 ron ) si urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii cu o alta firma din italia in schimbul sumei de 10.000 euro lunar.
Firma vrea sa ofere salariatilor in continuare minimul pe economie din romania + transport si cazare in italia si o diurna zilnica fiecarui salariat in valoare de maximum 87.5 Euro / zi. Mentionez ca pentru cazare societatea din romania a semnat un precontract cu o alta societate din italia care le va inchiria o cladire cu 5 camere in schimbul sumei de 2500 -3000 euro lunar.
As dorii sa aflu daca cheltuielile mentionate mai sus sunt deductibile din punct de vedere fiscal la calculu impozitului si daca pentru salriatii pe care firma ai trimite in strainatae mai trebuie sa intocmeasca si alte acte si pe ce perioada salariatii pot sa beneficieze de diurna mai sus mentionata .
Atentie diurna s-a diminuat si ea din nefericire cu 25% din 01.07.2010.cautati in codul muncii la detasare.Aveti acolo precizata perioada si conditiile.Este deductibila diurna.
Codul Fiscal
Art. 21
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
b) suma cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;
Pentru Italia diurna este de 35 euro pentru categoria I si 56 euro pentru categoria a II-a.
Baza legala: HG 518/95 cu modificarile si completarile ulterioare - Anexa.
nu cuantumul diurnei este diminuat ci nivelul de deductibilitate pentru societate
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Diurna externa
remus2010
Buna ziua!
Va rog sa-mi precizati , pentru o Intreprindere Individuala , care este suma deductibila pt diurna si cazare in Austria, de la 1 iulie ... (vezi toată discuția)