avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Debitor insolvabil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Debitor insolvabil

Mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii de la un SRL de la care am Bilete la Ordin neavalizate , respinse de banci (nu are lichiditati), nu are patrimoniu si in plus si-a schimbat sediul social(nu si-a radiat insa de la ORC vechiul sediu).?!
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 16:08, 5 Februarie 2008
Nu prea.
La un executor judecatoresc ati fost?
biletele la ordin respinse pentru ca nu exista acoperire in cont e bine sa fie investite imediat cu titlu executoriu....daca exista bineinteles un patrimoniu ce ar putea fi executat. este bine sa se evite acceptarea acestei modalitati de plata la firmele la care aveti dubii cu privire la solvabilitatea lor.
ionutstanciucu a scris:

Nu prea.
La un executor judecatoresc ati fost?

Da, am fost si s-a incheiat Proces-Verbal din care rezulta ca executarea silita nu mai poate fi continuata deoarece "firma debitoare nu mai figureaza la adresa indicata"(cea de la ORC si din contract) si "nu are bunuri urmaribile la adresa indicata". Cu toate acestea sunt informatii ca aceasta firma activeaza in alta locatie desi nu si-a schimbat sediul la ORC . Patronul este un cetatean italian care se pare ca si-a facut un obicei din a -si insela partenerii de afaceri in acest mod.Chiar nu pot fi opriti acesti indivizi care vin in Romania doar pentru a se imbogati peste noapte pe spinarea "fraierilor "de romani!?X-(
mony a scris:
Chiar nu pot fi opriti acesti indivizi care vin in Romania doar pentru a se imbogati peste noapte pe spinarea "fraierilor "de romani!?X-(

Ba da! Nu mai acceptati asa usor BO si CEC-uri, fara sa verificati bonitatea firmelor si fara sa luati referinte despre ele de la CIP-uir, ORC, s.a. !!:)
Nici macar plangerea penala nu te ajuta!
Daca este vorba despre BO...vezi un 10 cu b sau d cpp...depinde de...diponibilitatea procurorului de caz!!!B-)
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
iti recomand sa formulez o plangere penala pentru inselaciune impotriva persoanei care a emis BO care nu are acoperire. De obicei aceasta persoana este administratorul societatii si poti sa te constitui parte civila pentru suma care ti-o datoreaza.

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi incadrarea? ENGFULL ENGFULL o SC are / a avut .... relatii contractuale cu o alta SC care insa a creat numai probleme .... de fapt as zice ca prb sunt create de administratorii acelei ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin- frauda chichi_csm chichi_csm Am o intrebare am de recuperat o datorie pe baza unui bilet la ordin luat ca si garantie. Am obtinut punerea in executare silita. Datoria pe care o am de ... (vezi toată discuția)