avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimb sediul social, schimb administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimb sediul social, schimb administrator

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea dilema. Administratorul vrea sa iasa din firma. vreau sa preiau eu si partile lui sociale, precum si functia de administrator. de asemenea sa schimb si sediul social.
ce este de facut?
astept cu interes raspuns dvs.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:15, 5 Februarie 2008
1. faci contract de cesiune pentru partile sociale.

2. faci hotarare aga sau asociat unic, dupa caz, prin care hotarasti:
a) schimbare administrator
b) schimbare sediu
c) recodificare obiect de activitate
si iei la cunostinta de schimbarea structurii asociatilor.

Dupa care te duci la registru.
Draga Andreea!
Informatiile pe care le-am furnizat sunt corecte. In cadrul ORC Cluj se solicita in astfel de cazuri si hot aga si act aditional. Intr-adevar pagina cu codurile caen si publicarea in Mon Oficial se tarifeaza cu 100 lei.
Sunt tare curios cam cate pagini consideri tu ca ar avea activitatile permise din caen, in cazul in care se doreste trecerea tuturor.
Te rog sa te interesezi cam cat ar costa aceasta operatiune la ORC.
Te asigur ca nu ofer informatii eronate si ca ma informez inainte de a afirma ceva.
ionutstanciucu a scris:
In cadrul ORC Cluj se solicita in astfel de cazuri si hot aga si act aditional.

Si tu nu ai de spus nimic in privinta asta? Atata vreme cat legea e clara, si ghidul ONRC la fel, nu i-ai intrebat niciodata pe ce temei iti cer ceva ce nu trebuie sa faci?

Intr-adevar pagina cu codurile caen si publicarea in Mon Oficial se tarifeaza cu 100 lei.
Sunt tare curios cam cate pagini consideri tu ca ar avea activitatile permise din caen, in cazul in care se doreste trecerea tuturor.

Ca sa ii dau dreptate lui Romy la ce spunea in alt topic, in actul aditional sau in hotarare e de ajuns sa mentionezi ca se recodifica obiectul de activitate cf. Caen rev. 2. Nu ia decat un rand!
Abia in actul constitutiv actualizat, pe care nu il publici, treci toate codurile.

Te rog sa te interesezi cam cat ar costa aceasta operatiune la ORC.

Nu stiu de ce presupui ca nu am facut asta... in fine. Nu ai mentionat nicaieri pana acum "la Cluj este asa", si consider ca ar fi trebuit de vreme ce e o practica anormala si contrara legii.
Mai mult decat atat, mi se solicita ca actul aditional/hot aga sa cuprinda intreg continutul caen-ului, din cauza aceasta costurile fiind asa de mari. ORC Cluj nu este singura institutie care are astfel de cerinte. M-am lovit de aceasta problema si la Bistrita.
Nu este vina mea ca practica nu este unitara la nivelul intregii tari. Dar banuiesc ca se cunoaste f bine acest aspect, care nu se limiteaza doar la ORC.
In ceea ce priveste suma pe care am avansat-o in mesajul anterior, ea provine de la angajati ai ORC si de la avocati si consilieri juridici din Cluj, asa ca nu am facut afirmatii gratuite.
Multumesc ptr intelegere.
ionutstanciucu a scris:
In ceea ce priveste suma pe care am avansat-o in mesajul anterior, ea provine de la angajati ai ORC si de la avocati si consilieri juridici din Cluj, asa ca nu am facut afirmatii gratuite.

Ok, atunci hai sa stabilim un lucru: in Cluj ORC vrea niste bani in plus si sunt putin batuti in cap. In Bucuresti, din fericire, e mult mai bine... Merge si numai mentionarea revizuirii, plus un singur act modificator. Cine stie, or fi avut parte de multi care le cer temeiul juridic pentru cerintele exagerate :)

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, cu capital social integral de stat laviniaf laviniaf Buna ziua, daca ma puteti ajuta in aceasta problema pe care o voi expune, va multumesc anticipat. O companie nationala pe actiuni, cu capital de stat, vrea sa ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Recodificare si reactualizare act constitutiv suciu_diana suciu_diana Buna dimineata, care sunt pasii corecti pentru: - reactualizarea unui act constitutiv, conform CAEN rev 2 - completarea obiectelor de activitate ... (vezi toată discuția)