avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimb sediul social, schimb administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimb sediul social, schimb administrator

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea dilema. Administratorul vrea sa iasa din firma. vreau sa preiau eu si partile lui sociale, precum si functia de administrator. de asemenea sa schimb si sediul social.
ce este de facut?
astept cu interes raspuns dvs.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:15, 5 Februarie 2008
Si la ORC Cluj este aceeasi practica: sau hotarare AGA sau act aditional! Si asta nu de azi de ieri ci de luni de zile! Am avut chiar saptamana trecuta doua modificari pt.firme diferite(un SA si un SRL) si in ambele cazuri am depus doar Hotarare AGA!Chiar nu inteleg cum colegul care spunea ca este din Cluj nu cunoaste asta?
Adevarul e ca si in cererea de inregistrare e o singura rubrica unde scrie "Hotarare / Act aditional", nu amandoua. In plus, orice ar cere vreun functionar trebuie sa aiba si temei! Stiu ca multi prefera sa taca si sa faca, dar nu e tocmai bine.
mony a scris:

Si la ORC Cluj este aceeasi practica: sau hotarare AGA sau act aditional! Si asta nu de azi de ieri ci de luni de zile! Am avut chiar saptamana trecuta doua modificari pt.firme diferite(un SA si un SRL) si in ambele cazuri am depus doar Hotarare AGA!Chiar nu inteleg cum colegul care spunea ca este din Cluj nu cunoaste asta?

De cand e practica asta?
Te bagi in discutie aiurea si un simplu sfat se transforma intr-o disputa fara rost.
Te rog sa raspunzi si la celelalte intrebari puse de persoana, nu doar sa te arati dupa "razboi". Din ce observ eu, nu ai oferit nici un raspuns la problema ridicata, ci doar ai criticat.
Daca esti din Cluj, te invit sa ne intalnim si sa discutam despre cate acte a depus fiecare dintre noi la ORC.
Nu este problema mea ca in tara nu exista o practica unitara la nivelul Oficiilor Registrului Comertului. Cum de nu ai spus nimic si de costurile recodificarii? Este foarte usor doar sa critici si sa te bagi intr-o discutie atunci cand nu mai este nimic de spus.
Din respect ptr persoana care a lansat intrebarea, acesta o sa fie ultimul mesaj al meu referitor la aceasta tema.

Cred ca respectul tau ar trebui sa se indrepte spre fiecare din cei care posteaza pe acest forum! Cel putin la nivelul limbajului abordat! Chiar nu cred ca e cazul sa te umflii in pene cu numarul documentelor pe care zici ca le-ai depus la ORC; nu este nici relevant, nici profesionist si in plus mai cazi si in ridicol!(Pe de alta parte s-ar putea sa ai surprize la o atare comparatie.) In alta ordine de idei, afirmatia mea anterioara era menita sa vina in sprijinul raspunsului Andreei referitor la tipul documentului ce se depune la ORC- inclusiv ORC CLUJ- in cazul modificarilor la actul constitutiv; cu alte cuvine era la obiect !Oricum, sunt convinsa ca cel care trebuia sa inteleaga a inteles! In ceea ce te priveste, poti continua linistit sa depui la Registru toate documentele de care esti convins ca se depun...Nu de altceva, dar nimeni nu refuza cu forta banii de la fraieri!
va multumesc pentru raspunsuri. voi lua o decizie pana la urma.

Am alta intrebare. Cum preiau functia de administrator fara act aditional?

Sau macar raspunderea administratorului de la o anumita data.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2008
dl.Escu, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, cu capital social integral de stat laviniaf laviniaf Buna ziua, daca ma puteti ajuta in aceasta problema pe care o voi expune, va multumesc anticipat. O companie nationala pe actiuni, cu capital de stat, vrea sa ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Recodificare si reactualizare act constitutiv suciu_diana suciu_diana Buna dimineata, care sunt pasii corecti pentru: - reactualizarea unui act constitutiv, conform CAEN rev 2 - completarea obiectelor de activitate ... (vezi toată discuția)