avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor umanitar (pentru persoane cu venituri mici)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor umanitar (pentru persoane cu venituri mici)

Doresc sa stiu criteriile de acodare a ajutoarelor umanitare,in baza carei legi sau ordonante si cine intocmeste tabelele de acordare a acestor ajutoare(faina,malai,etc).Mama mea in varsta de 86 ani,vaduva de veteran de razboi,cu o pensie de 294 lei nu figureaza pe tabele.Cum pot actiona si unde,pentru a putea fi trecuta.Valoarea materiala nu este mare dar o doare ca este omisa.Multumesc.

-----------------------------------------------------------------

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:17, 28 Octombrie 2010
mergeti la primaria din localitatea in care domiciliaza mama dvs. si sigur veti gasi intelegere acolo.
Ajutoarele in faina, malai si biscuiti sau ce o mai fi fost pe acolo sunt trimise de catre Uniunea Europeana. Listele cu beneficiari nu le face primaria, ci Casa teritoriala de Pensii, DGASPC pentru persoanele cu handicap, AJOFM pentru someri; primaria a dat doar lista cu beneficiarii legii 416/2001. In cazul de fata, problema se afla la Casa teritoriala de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare sociale tip alimente ginacom ginacom Buna ziua!Daca am terminat perioada de somaj in februarie 2011si nu mi-am gasit un loc de munca,beneficiez de ajutoarele care se dau somerilor si ... (vezi toată discuția)
Ajutor alimente ue Ajax58 Ajax58 Cine poate primi ajutor in alimente de la UE ? (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare -ue/primarie mymymymy mymymymy Buna ziua, mama mea este pensionara,este beneficiara a unei legii speciale-Urmas erou/al rev din dec.1989. Poate benificia de ajutoarele alimentare-UE (vezi toată discuția)