avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut cu garantie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut cu garantie teren

daca vreau sa imprumut pe cineva cu o suma de bani si el poate sa imi dea o garantie un teren pentru acest imprumut , cum se poate face acest lucru in mod legal?
Cel mai recent răspuns: motranu , utilizator 00:06, 27 Octombrie 2010
La notar insa ,este legal sa va dea o garantie pentru bani dar nu este legal sa percepeti dobinda, se considera camata si in Romania este interzisa .

Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Saroma Saroma, Consilier juridic
multumesc, ideea este ce nu pot cere dobanda la bani pentru ca asha cum ziceti si dumneavoastra s-ar numi camata dar pot putin sa eschivez acest fapt spunand sa zicem ca acum in loc de 13 000 de euro i-am dar 15 000 pe care ii vreau peste 2 ani cu garantia acestiu teren pe care mi-l lasa in cazul in care nu mai poate sa dea banii inapoi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati cu imprumut, restituire fara dobanda camelian camelian Buna ziua, In 2008 i-am dat unui prieten 6000 lei cu imprumut unde a spus ca imi va oferi o dobanda de 20% pe an. Ulterior a spus ca imi da 10%. Acum mi-a ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână Ramonap Ramonap Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână între mine și el. Persoana respectiva s.a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani prin notar cu dobanda mare. legal? unsimplucetatean10 unsimplucetatean10 Buna ziua, O semi cunostinta mi-a cerut prin intermediul unui membru din familie imprumut o suma considerabila de bani pe baza de contract, prin intermediul ... (vezi toată discuția)