In 2008 i-am dat unui prieten 6000 lei cu imprumut unde a spus ca imi va oferi o dobanda de 20% pe an. Ulterior a spus ca imi da 10%. Acum mi-a dat banii inapoi in 2 transe diferite, dar fara dobanda. Mi-a lasat mesaj pe Facebook ca nu-mi mai da niciun ban si sa ma adresez instantei. Ce pot face. Am mesajele lasate pe facebook ca dovada cum ca i-am dat banii si refuza sa-mi dea dobanda.
Ce era de facut ? Nu e vb de prescriere ( cat debitorul facea plati, nu putea fi vb de prescriere), e vb de dobanda, ceruta si incasata ilegal, sa dati bani cu dobanda ca indelednicire e infractiune. Ce puteati solicita si primi maxim e dobanda legala, care e mult mai mica fata de ce pretindeati dvs.
V-ati luati si banii inapoi si cred ca a platit si ceva dobanda ca nu stateati dvs cu banii la el din 2008 pana acum.
Nu aveti ce face.
Ar trebui sa stiti ca siguri camatari autorizati sa faca activitatea de camatarie, in toata lumea, sunt bancile. Sunt si metode de a putea sa dati bani cu camata, ca persoana fizica, dar trebuie sa stiti cum sa faceti acest lucru. Dvs. nu ati stiut si deci nu puteti sa percepeti aceasta dobinda pe cale legala.
Parerea mea este sa va resemnati si sa va bucurati ca v-ati recuperat banii dati.