avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani dati cu imprumut, restituire fara dobanda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani dati cu imprumut, restituire fara dobanda

Buna ziua,


In 2008 i-am dat unui prieten 6000 lei cu imprumut unde a spus ca imi va oferi o dobanda de 20% pe an. Ulterior a spus ca imi da 10%. Acum mi-a dat banii inapoi in 2 transe diferite, dar fara dobanda. Mi-a lasat mesaj pe Facebook ca nu-mi mai da niciun ban si sa ma adresez instantei. Ce pot face. Am mesajele lasate pe facebook ca dovada cum ca i-am dat banii si refuza sa-mi dea dobanda.
Cel mai recent răspuns: livis , utilizator 20:17, 12 Noiembrie 2013
Din 2008 pana in prezent sunt mai mult de 3 ani... s-a cam prescris... nu prea mai aveti ce face.

Bine ca ati vazut inapoi banii dati imprumut!
Ce era de facut ? Nu e vb de prescriere ( cat debitorul facea plati, nu putea fi vb de prescriere), e vb de dobanda, ceruta si incasata ilegal, sa dati bani cu dobanda ca indelednicire e infractiune. Ce puteati solicita si primi maxim e dobanda legala, care e mult mai mica fata de ce pretindeati dvs.
V-ati luati si banii inapoi si cred ca a platit si ceva dobanda ca nu stateati dvs cu banii la el din 2008 pana acum.
Nu aveti ce face.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu am primit decat banii pe care i-am dat eu. Nu am primit 1 ban in plus.
Atunci solicitati dobanda legala pe ultimii 3 ani, nu stiu daca pt cam 900 lei merita efortul, plus ca se poate sa nu castigati.

Ar trebui sa stiti ca siguri camatari autorizati sa faca activitatea de camatarie, in toata lumea, sunt bancile. Sunt si metode de a putea sa dati bani cu camata, ca persoana fizica, dar trebuie sa stiti cum sa faceti acest lucru. Dvs. nu ati stiut si deci nu puteti sa percepeti aceasta dobinda pe cale legala.
Parerea mea este sa va resemnati si sa va bucurati ca v-ati recuperat banii dati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu garantie teren motranu motranu daca vreau sa imprumut pe cineva cu o suma de bani si el poate sa imi dea o garantie un teren pentru acest imprumut , cum se poate face acest lucru in mod ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână Ramonap Ramonap Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână între mine și el. Persoana respectiva s.a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Cum l-as putea scapa pe tata de camatari? Bogdan33steaua Bogdan33steaua Va rog mult ajutati-ma cu un sfat ,cum l-as putea scapa pe tata de camatarii? are imprumutatti 80milioane iar de 1an de zile da pe fiecare luna camata ... (vezi toată discuția)