avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident pe trecerea de pietoni

buna ziua.din nefericire am o problema legata de un accident si anume: am accidentat o femeie de 79 ani pe trecerea de pietoni, aceasta decedand la spital.viteza nu am avut, alcool nu am consumat.din cauza soarelui nu am observat-o, a venit din partea stanga si m-am trezit cu ea pe parbriz.imi puteti spune ce mi se poate intampla pentru ca nu am liniste de cand s-a intamplat nenorocirea pe care o regret din tot sufletul.cu familia victimei am vorbit si o sa-i ajut cu toate cheltuielile legate de inmormantare.va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:50, 28 Octombrie 2010
din pacate pentru ambele parti va incepepe, daca nu a inceput deja, cercetarea penala pentru omor din culpa. avand in vedere cele relatate, aveti si cateva circumstante atenuante. in momentul in care politia va cere expertiza judiciata, angajati si dumneavoastra un expert din expertiza caruia sa reiasa ca nu puteati nici cum evita accedentul. veti ajunge in instanta si este posibil sa capatati doar o pedeapsa cu suspendare. familia daca mai are pretentii se poate constitui parte civila in procesul penal iar dumneavoastra puteti sa chemati in garantie societatea de asigurari la care aveti r.c.a. incercati sa angajati un avocat.
veti fi cercetat si ulterior judecat ptr. savarsirea infractiunii de ucidere din culpa prevazuta de art. 178 c.p.; pe latura penala veti primi o pedeapsa cu inchisoarea, iar ca modalitate de executare- suspendarea conditionata a acesteia, daca nu aveti antecedente penale - la stabilirea pedepsei se va tine cont de concluziile expertizei ce va fi efectuata in cauza, respectiv daca culpa va revine in totalitate sau va fi stabilita o culpa comuna; pe latura civila, daca partile vatamate, respectiv sot/copii ai decedatei se vor constitui parti civile, veti fi obligat in solidar cu asiguratorul ( pe care nu il introduceti in cauza dumneavoastra, la dorinta expresa a dumnavoastra, ci il introduce instanta in mod oblligatoriu in temeiul legii speciale - deci nu e la latitudinea partii ) la plata daunelor materiale dovedite si la plata daunelor morale .
avocat Cristina Popescu
Daca ii ajutati cu ceva bani mergeti cu ei si luati chitanta sau bonul sau factura pentru ce cheltuiti banii pe numele dvs. Astfel daca in instanta mostenitorii femeii se vor constitui parte civila sa aratati ca ati cheltuit deja niste bani si sa nu mai platiti acele sume inca odata.
inca o intrebare daca se poate.familia victimei poate intenta un proces separat fata de cel pe care o sa mi-l deschida politia?eu ii ajut cu bani pentru toate cheltuielile legate de inmormantare si pomeni iar ei au zis ca s-au consultat cu un avocat si ca pot sa ma dea in judecata pe parte civila, dar nu o sa faca asta daca ii ajut.va multumesc mult
Expertiza judiciara va stabili viteza cu care ati circulat si daca puteati evita producerea accidentului avandu-se in vedere conditiile meteorologice si de drum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident trecere pieton uzzi098 uzzi098 pe data de 15.04.2009 am accidentat pe trecerea de pieton o fata in varsta de31 de ani.ma deplasam pe banda a doua cu 50 km/h limita de viteza in oras la pe ... (vezi toată discuția)
Accident c00d c00d in urma cu 4 luni si jumatate am facut un accident in urma caruia un prieten care se afla cu mine in masina a murit.am dat o declaratie la politie dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Ucidere din inculpa accident rutier Adrian81Adi Adrian81Adi Buna ziua...sincer nici nu stiu cum sa incep pentru ca este foarte greu sa scriu avnd in vedere ca sunt membru familiei iar soarta a fost cuda cu noi si din ... (vezi toată discuția)