avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din inculpa accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din inculpa accident rutier

Buna ziua...sincer nici nu stiu cum sa incep pentru ca este foarte greu sa scriu avnd in vedere ca sunt membru familiei iar soarta a fost cuda cu noi si din pacate am avut parte de dubla tracedie insa as dori sa stiu in primul rand care este pedepsa in cazul in care victima a decedat in urma unu accident rutier fiind pasager ,dupa 12 zile de spitalizare iar incuplatul fratele victimei conducand un autotirism fara permis si sub influienta aclolului precizez ca accidentul nu fost cu in coluziune cu un alt autoturism a fost provocat din alte cauze...astept cu sufletul la gura sfatul ssau indicatile dumnevoaste multumesc anticipat...
Depinde de la caz la caz pedeapsa. Poate fi si cu suspendare.
Insa avand in vedere ca soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, cel mai probabil va fi o pedeapsa cu executare.
depinde si cat de bine apara avocatul
Fara permis, baut si ucidere din culpa? sunt 3 infractiuni in concurs, ma mir ca nu a fost arestat, oricum as spune ca pedeapsa va fi in regim de detentie.
Si eu opinez in sensul de a fi aplicata pedeapsa inchisorii, cu executare efectiva.
( discutam de trei infractiuni savarsire in concurs real ).


V-ati constuit parte civila ?


Persoana vatamata se poate constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului ce a fost cauzat,oricand, in etapa urmaririi penale.

In etapa judecatii aceasta posibilitate exista pana la citirea rechizitoriului ( actul de sesizare si de inculpare ), ori, dupa acest moment procesual, subzista posibilitatea de a va constitui parte civila, insa cu acordul tuturor partilor litigante.

Actiunea civila alaturata celei penale trebuie sustinuta de mijloace de proba .( daunele materiale si morale trebuie cerute si dovedite ).

Daunelor materiale pot fi reprezentate de diverse cheltuieli facute , in vederea indepartarii prejudiciului cauzat.



Va puteti constitui parte civila, in etapa urmaririi penale , insa, va trebui sa sustineti actiunea civila dedusa judecatii, prin inscrisuri , martori, expertize .( materialul probator va fi raportat la cauza ce a fost deja inregistrata ).

Asadar, cererea pentru a va constitui parte civila poate fi depusa de dumneavoastra, insa cuantumul pretentiilor trebuie explicitat .( daunele materiale pot reprezenta diverse tipuri de cheltuieli ce au fost ocazionate de proces ).


Altminteri, pretentiile dumneavoastra pot fi respinse ,ori reduse.

Modalitatea in care este organizata apararea este foarte importanta.


Succes.

Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere daune ca parte civila in proces penal eu_craciun eu_craciun Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o problema. Imi trebuie aparator ales pentru a trimite o cerere prin care stipulez suma daunelor morale si ... (vezi toată discuția)
Proces penal. accident de muncã marya67 marya67 Mai am si eu o intrebare . sotul meu a decedat in urma cu 2 ani si 6 luni,intr-un accident de munca.Firma unde era angajat ca macaragiu ,l-a inchiriat unei ... (vezi toată discuția)
Pot cere despagubire pentru tulburare de posesie ? ln baza carui articol din lege? telecomanda telecomanda Subiect: Tulburare de Posesie teren agricol-Despagubiri in procesul penal O cunostiinta plecata din tara a facut plangere penala pentru tulburare de posesie ... (vezi toată discuția)