avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal. Accident de muncã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal. Accident de muncã

Mai am si eu o intrebare . sotul meu a decedat in urma cu 2 ani si 6 luni,intr-un accident de munca.Firma unde era angajat ca macaragiu ,l-a inchiriat unei alte firme pentru prestari servicii fara a colabora in vederea unei procedari de lucru adecvate, incalcandu-se normele PSM , fapt pentru care au primit si amenda. fiind macaragiu s-a desprins legatura de sarcina de la inaltime venind peste cabina macaralei. in urma cercetarilor vinovati au fost legatori de sarcina de la firma respectiva.eu neavand suport financiar astept inceperea UP care intarzie sa apara dosarul asteptand la parchet sa-i vina randul am chistig de cauza in vederea unei despagubiri?mai am si o fica cu gr doi de handicap. multumesc anticipat
Va puteti constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului ce a fost cauzat,oricand, in etapa urmaririi penale.

In etapa judecatii aceasta posibilitate exista pana la citirea rechizitoriului ( actul de sesizare si de inculpare ), ori, dupa acest moment procesual, subzista posibilitatea de a va constitui parte civila, insa cu acordul tuturor partilor litigante.

Actiunea civila alaturata celei penale trebuie sustinuta de mijloace de proba .( daunele materiale si morale trebuie cerute si dovedite ).

Daunelor materiale pot fi reprezentate de diverse cheltuieli facute , in vederea indepartarii prejudiciului cauzat.
Daunele morale, de asemenea, trebuie dovedite.

Va puteti constitui parte civila, in etapa urmaririi penale , insa, va trebui sa sustineti actiunea civila dedusa judecatii, prin inscrisuri , martori, expertize .( materialul probator va fi raportat la cauza ce a fost deja inregistrata ).

Asadar, cererea pentru a va constitui parte civila poate fi depusa de dumneavoastra, insa cuantumul pretentiilor trebuie explicitat .( daunele materiale pot reprezenta diverse tipuri de cheltuieli ce au fost ocazionate de proces ).

Si fiica dumneavoastra are calitatea de parte civila.

Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere daune ca parte civila in proces penal eu_craciun eu_craciun Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o problema. Imi trebuie aparator ales pentru a trimite o cerere prin care stipulez suma daunelor morale si ... (vezi toată discuția)
Ucidere din inculpa accident rutier Adrian81Adi Adrian81Adi Buna ziua...sincer nici nu stiu cum sa incep pentru ca este foarte greu sa scriu avnd in vedere ca sunt membru familiei iar soarta a fost cuda cu noi si din ... (vezi toată discuția)
Pot cere despagubire pentru tulburare de posesie ? ln baza carui articol din lege? telecomanda telecomanda Subiect: Tulburare de Posesie teren agricol-Despagubiri in procesul penal O cunostiinta plecata din tara a facut plangere penala pentru tulburare de posesie ... (vezi toată discuția)