avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Distrugerea intentionata a unei masini in urma unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Distrugerea intentionata a unei masini in urma unui accident

BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE .AM AVUT UN INCIDENT NEPLACUT SI DACA DORESTE SA IMI DEA CINEVA NISTE PARERI.SA VA EXPLIC MAI IN DETALIU:IESIND DINTR-O PARCARE CU SPATELE,AM ATINS COLTUL SPOILERULUI UNEI AUTOUTILITARE,CARE ERA PARCATA PERPENDICULAR BLOCAND CALEA DE IESIRE A MAI MULTOR MASINI.NU S-A INTAMPLAT NIMIC ,DOAR URME PUTIN VIZIBILE.SOFERUL FIIND IN MASINA A COBORAT SI A INCEPUT SA IMI ADUCA INJURII APOI LOVINDU-MI PORTIERA MASINII CU BOCANCUL FACANDU-MI O ADANCITURA DESTUL DE URATA LUAND CHIAR SI VOPSEAUA.IMEDIAT DUPA ACESTEA S-A URCAT IN MASINA SI A PLECAT IN VITEZA, EU RAMANAND SA ANUNT EVENIMENTUL LA 112.ACESTIA M-AU CHEMAT LA SEDIU POLITIEI SPUNANDU-MI DUPA CE NBE-AM INTALNIT FATA IN FATA CA TREBUIE SA-MI DEA AMENDA PENTRU CA NU M-AM ASIGURAT ATUNCI CAND AM IESIT DIN PARCARE.ESTE CORECT CA EU SA PRIMESC AMENDA DACA ACEL DOMN A PARASIT LOCUL ACCIDENTULUI?AM FOST PUSA SA DAU DECLARATIE CA AM ZGARIAT MASINA ACELUI DOMN, CEEA CE EU AM REFUZAT.ASTEPT UN RASPUNS DE LA VOI.CE MA SFATUITI SA FAC?
Cel mai recent răspuns: eduard emanuel , utilizator 09:05, 28 Octombrie 2010
Este corect ca dvs sa fiti amendata ptr zgarietura produsa masinii celuilalt sofer , iar faptul ca acesta a plecat de la locul accidentului nu are nicio relevanta intrucat nu au rezultat vatamari , deci nu a incalcat legea in privinta anuntarii .
Pe de alta parte , ptr ca v-a lovit portiera intentionat , faceti-i plangere penala ptr distrugere , insa trebuie sa aveti si dovezi ca acesta este cel care v-a produs distrugerea .
Buna ziua !
Avand in vedere cele scrise de dumneavoastra , consider ca este vorba de aspecte mult mai grave, ca distrugere, amenitare, etc.
In ceea ce priveste procesul verbal intocmit dumneavoastra, puteti sa- l contestati in instanta in 15 zile. Problema se pune in sensul in care , in raport cu cele descrise, faptele soferului de autoutilitara consider ca intrunesc elementele constitutive ale infractiunii. In acest sens, va sfatuiesc sa depuneti o plangere penala la parchet( procuratura) in termen de cel mult doua luni de la savarsirea faptei si /sau cunoastere faptuitorului. Tinand cont de complexitatea situatiei, va sfatuiesc sa va angajati un aparator, iar pana atunci sa va abtineti de la declaratii.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Cred ca circulatia la noi e guvernata de legea junglei. Dar si politia e guvernata de acceasi lege. Cum domnule sa amendezi pe cineva pentru ca vine sa-ti reclame ca i-a fost distrusa masina? De unde stiu ei cum au stat lucrurile ? Au facut cercetari la fata locului , au inregistrari video , a reclamat cineva ca i-a fost avarita masina ?
Srimata doamna , daca nu ati semnat declaratia , ati procedat foarte bine ,pentru ca astfel ea nu poate produce niciun fel de efecte, este nula. Ma intreb atunci pe ce se intemeiaza procesul verbal de amenda incheita de politisti . Parca am fi in filmele cu Stan si Bran , pe cuvant daca nu :stunned:
Doresc sa completez cu faptul ca impreuna cu mine era verisorul meu care s-a uitat mai atent la ambele masini, in timp ce eu eram cu domnul respectiv si mi-a zis inainte sa loveasca domnul in masina ca nu e nici macar zgarietura ci doar un punct ca de praf.de paft asta ma instiga mai tare.Macar daca ar di ramas cu daune ii intelegeam intr-un fel gestul.Dar asa am fost pur si simplu socata.La politie Dl de la rutiera imi zicea intr-un fel ca mai bine m-as lasa pagubasa caci cumva amenda care imi trebuia sa mi-o da era cam de aceasi masura cu dauna.Probabil nu avea chef sa se complice si cu cazul meu.precizez ca procesul verbal nu mi-a fost intocmit plecand din fata lui.Dupa cateva ore am revenit impreuna cu fratele meu depunand plangere la registratura,dar ramanand fara dovada,deoarece politistul de la rutiera m-a amenintat ca nu mi-o va da.De aici incolo nu mai stiu cum sa procedez.Mi-ati fi de mare folos daca m-ati ajuta cu un raspuns.
Imi cer scuze pentru greselile de mai sus.Sper sa se inteleaga cele scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez? Zaharia Constantin Zaharia Constantin Eram in masina parcata la distanta chiar mare fata de celelalte masini pozitionate lateral stanga si dreapta. La un moment dat o femeie venind la masina ... (vezi toată discuția)
Lmplicat intr-un accident rutier fara voia mea mitilias mitilias buna ziua ! ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara voia mea ...ajuns in apropierea unei intersectii semaforizate , circulam pe banda 1 ,sens ... (vezi toată discuția)