avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dosar pretenii in lipsa unei plangeri la politie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dosar pretenii in lipsa unei plangeri la politie

Buna ziua.
Un client al bancii unde am lucrat a depus plangere la banca in care am fost acuzat de Transfer ilegal al unei sume de bani prin internet banking.
imediat dupa aceasta a chemat in judecata pe mine si banca, pentru pretentii.
As dori sa stiu daca are dreptul sa ne dea in judecata fara sa fi depus anterior chemarii in judecata macar o plangere la politie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 19:24, 29 Octombrie 2010
Da, va poate chema in judecata intr-o actiune in pretentii. Avand in vedere ca a fost prejudiciat are posibilitatea legala de a cere repararea prejudiciului. Este optiunea sa sa aleaga o cale prin care sa-si recupereze prejudiciul. O plangere penala presupune sa antrenezi forta coercitiva a statului pentru a sanctiona pe cineva care se face vinovat de savarsirea unei fapte penale. Recuperarea unui prejudiciu este o chestiune secundara.

Daca persoana prejudiciata alege calea unei actiuni civile isi doreste recuperarea prejudiciului si mai putin sanctionarea persoanei vinovate de producerea lui.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema joeblack23 joeblack23 Am si eu o problema.Acum un an eram angajatul unui casino de tip sala de jocuri electronice, in timpul serviciului i-am introdus credite virtuale pe datorie ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime ciubotariu claudiu ciubotariu claudiu salutare...vineri 23.01.2009. am avut un accident,. un tampit., a intrat in curba cu viteza a derapat si a iesit p contrasens intrand frontal in masina ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu drasil drasil buna, sunt angajat ca gestionar depozit,imi este oprita garantie gestionara,si pentru un prejudiciu material adus societatii valoarea acestuia mi-a fost ... (vezi toată discuția)