salutare...vineri 23.01.2009. am avut un accident,. un tampit., a intrat in curba cu viteza a derapat si a iesit p contrasens intrand frontal in masina condusa de mine...masina e distrusa...urmeaza sa primesc dauna totala p ea..e un audi a4 din 1996.si cred ca voi primi f putin nu imi ajung bani nici sa o fac ..si nici sa imi iau alta....INTREBAREA MEA Este:p cine tre sa dau in judecata p sofer sau firma de asigurare?pasagerii care erau in masina mea au doar contuzii,minore cred ca daca scot un certificat medico-legal nu depasesc 5-10 zile....imi pot recupera restul de bani de la sofer??si daca il dau in tribunal ce pot rezolva?pot sa cer daune materiale si morale?
avand in vedere sotia mea era p scaunul din dreapta si este gravida in luna a 5...sa ales cu contuzie grava la picior
:((
Mai intai trebuie sa vedeti ce a facut politia...cu privire la accident.
De principiu, ar trebui sa va recuperati prejudiciul folosind asigurarea de raspundere civila a soferului vinovat...tocmai aceasta este menirea acelui RCA obligatoriu..
daca prejudiciul depaseste in valoare despagubirea pe care ati primit-o va trebui sa cuantificati, sa dovediti, si sa recuperati diferenta.
Fie pe calea unei actiuni civile atasata dosarului penal, fie, separat, pe cale civila. Persoanele aflate in masina dvs., ar trebui sa-si scoata certificat medico-legal.
Depinde ce se intampla si cu soferul vinovat..poate ar trebui sa discutati si cu el..oricum, nu uitati ca, ... ..se poate intampla chiar si unui sofer prudent sa piarda controlul masinii ...din "n" motive..incercati sa nu-l judecati..rezolvati-va problema.
e si o chestiune morala la mijloc...eu nu cred ca in acest moment soferul vinovat...sta linistit...
Bine ca nu a fost mai grav...ganditi-va la asta!si intrebati-va daca, in primul rand doriti sa-l pedepsiti pe el, sau sa va recuperati prejudiciul.
:sorry: mersi dar nu vreau sa il pedesec p sofer eu doar vreau sa imi pot face masina sau sa imi iau alta.normal ca se intampla dar eu am facut niste eforturi sa cumpar masina asta...si abia am luat-o si s-a ales prafu acum ce sa fac?sa ma multumesc cu 1000 de euro cand eu am bagat in ea 6000? asiguratorii stimuleaza atunci accidentele circulam cum vrem ca dam asigurariile si soferi vinovati scapa nu?
Diferenta dintre valoarea daunei si despagubirea platita de asigurator se poate recupera numai pe cale judecatoreasca (sunt convins ca calea amiabila nu se va realiza).
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
ok in judecata dar p cine trebuie sa dau p asigurator...firma care a incheiat asigurarea(masina care ma lovit era de firma)sau p oferul vinovat??? de la cine trebuie sa am pretentii?
multumesc:)
ok in judecata dar p cine trebuie sa dau p asigurator...firma care a incheiat asigurarea(masina care ma lovit era de firma)sau p oferul vinovat??? de la cine trebuie sa am pretentii?
multumesc:)
Accident auto
ionidon
Buna ziua! In luna ianuarie am provocat un accident auto: am derapat pe carosabilul umed, avand o viteza redusa, in afara unei localitati. Masina a intrat in ... (vezi toată discuția)