Am si eu o intrebare,am o cunostiinta care este in arest preventiv pentru trafic de droguri dosarul s/a inchis in urma cu 1 saptamana iar acum il transfera din arestul unui judet in alt judet pentru ai prelua cazul{prelungi mandatul}nu stim nici noi,problema este ca nu au nici un fel de proba concreta asupra lui,insa continua sa/l tina sub arest preventiv.va rog sa/mi raspundeti daca este normal acest transfer.va multumesc!
Este posibil, arestarea preventiva se poate dispune si in cursul urmaririi penale pentru anumite motive, pe care le puteti gasi in art. 148 din Codul de procedura penala.
De exemplu, daca organele de urmarire penale au date ca invinuitul incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului,daca lasarea lui in libertate prezinta pericol public, sua, daca legea prevede pentru infractiunea comisa pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani.
Art.211.cpp
razvan_bob
am fost imlicat ant-ro cauza grava artc 211 cpp si am primiy arestare preventiva si iarasi mia venit sa ma duc la tribunal.ma ajuta cineva sa stiu ce ma ... (vezi toată discuția)
Hot in libertate
mirela07
Va rog, sa-mi spune-ti, in cazul in care un suspect marturiseste fapta, organele competente ar trebui sa solicite un mandat de arestare preventiva?Am avut ... (vezi toată discuția)