avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizarea, e insotita de plata TVA?!?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizarea, e insotita de plata TVA?!?

am facut o sponsorizare, pe baza de contract, catre Primaria din Tecuci, ca urmare a inundatiilor din toamna. firma mea este platitoare de TVA
am intocmit contract de sponsorizare, dar nu am emis factura.

acum, dupa cateva luni, contabilul, ma anunta ca am de plata TVA, in val de 3000RON.:((
este adevarat? sponsorizarile sunt insotite de plata TVA?cum treb inregistrate, va rog?>
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2008
deea_s, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:03, 3 Februarie 2008
deea_s a scris:
am intocmit contract de sponsorizare, dar nu am emis factura.

Si normal, tu ai platit, nu ai primit banii respectivi. Factura atesta o datorie catre emitent.

sponsorizarile sunt insotite de plata TVA?

Nu, tocmai de aici vine problema. In loc sa fi platit TVA aferent sumei respective, TVA pe care sa-l deduci apoi din cel incasat, acum abia trebuie sa il platesti catre buget. Gandeste-te in felul urmator: daca ai sponsorizat cu 100 de lei, nu se aplica TVA. Daca achizitionai bunuri de 100 de lei, plateai TVA de 19 lei. Presupunand ca ai si vandut ceva de 200 de lei, colectand tva de 38 de lei, in loc sa ai decont de 28-19, tu ai 28-0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare concurs ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta: Eu, ca societate comerciala, vreau sa sponsorirez premiile pentru locul 1,2 si 3 din cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Impozit venit -> impozit profit batzik batzik Am un srl platitor de impozit pe venit (3%). Anul acesta am facturat 250.000 ron+tva, din care am platit 7500 impozit si cu 200.000 am sponsorizat o echipa de ... (vezi toată discuția)
Suma disponibila pentru sponsorizari ContSters77883 ContSters77883 Stimati Colegi, am urmatoarea intrebare: Societatea comerciala cu raspundere limitat A prezinta urmatoarele cifre la sfarsitul anului 2009 (din bilant, sa ... (vezi toată discuția)