avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achizitie ascensor
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achizitie ascensor

In iulie 2007 am facut un contract cu o firma pentru achizitionarea unui ascensor de persoane pentru o scara de bloc, termenul de livrare si executie era in noiembrie 2007, cu pretul xxxx euro care includea toate taxele si spezele aflate in vigoare. Pe langa faptul ca ascensorul nu a fost livrat la termen ci abia dupa jumatatea lunii ianuarie 2008, ne-am trezit cu o factura in care firma adauga si TVA-ul care a intrat in vigoare dupa 01.01.2008. Cum credeti ca am putea face sa achitam numai suma scrisa in contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 18 Februarie 2008
Eu le-as plati si mai putin, tinand cont si de penalitatile de intarziere in livrare.
romascanu a scris:
Eu le-as plati si mai putin, tinand cont si de penalitatile de intarziere in livrare.

Da, uitasem si de penalitati :)
Sub amenintarea ca vor intrerupe lucrarea am facut plata la factura cu tot cu tva(rata 2). La punerea in functiune vom mai avea o factura de achitat care banuiesc ca va veni tot cu tva(intradevar aceasta este partea cea mai mica din contract=10%). Mergeam pe ideea ca sa achitam tot si dupa aia sa ne judecam cumva.
Merge si asa, insa atunci voi veti avea calitatea de reclamanti si va trebui sa va sustineti cererea. Daca va dau ei in judecata veti fi parati si cred ca e mult mai confortabil in aceasta situatie. Practic societatea prestatoare va trebui sa justifice aplicarea TVA in conditiile contractului.
Multumesc mult pentru informatii. Mai tinem legatura.

Alte discuții în legătură

Nerespectare conditii contract auto, vanzatorul intarzie termenul de livrare jablonsky9 jablonsky9 Va salut, Am o situatie mai complicata, sper ca ma poate lamuri cineva. Am platit in luna mai pretul pt. achizitia unui autoturism VW nou la dealer cu toti ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)