avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu medical?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu medical?

As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu medical la o persoana cu contract de munca pe durata nedeterminata si cu vechime 20 de ani,daca in ultimele 6 luni a mai beneficiat de concediu medical.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:07, 28 Octombrie 2010
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
Art.8...
(2) Se asimilează stagiului de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate perioadele în care asiguratul beneficiază de concediile şi indemnizaţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.

2. Daca certificatul medical este initial se respecta regula mediei celor 6 luni anterioare evenimentului. In aceste 6 luni intra si lunile in care a fost in concediu medical, conform celor de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pentru cod indemnizatie 08 concediu maternitate dupa concediu medical cod 01 atviorica atviorica Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza concediu medical-sarcina si lauzie dupa concediu medical cod indemnizatie 01 luat cu o luna in urma concediului de ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am un angajat care a avut concediu medical luna trecuta si din ce stiu eu baza de calcul pentru plata ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale larisaalina larisaalina Va rog mult sa ma ajutati. Am urmatoarea situatie:un angajat care a avut 10 zile lucratoare de concediu medical in luna ianuarie 2012. A fost angajatul nostru ... (vezi toată discuția)