avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cand o sa primesc inapoi permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cand o sa primesc inapoi permisul?

pe 14 septembrie am condus un aro neinmatriculat pe DN7,fiind tractat de un prieten.aro acela era radiat,nu avea motor,acesta fiind demontat demult.am condus aro tractat pe o distanta de 6-7 km,pana in localitatea Gaesti,unde ne-a oprit politita.permisele ne-au fost retinute,atat mie cat si celui care ma tracta.am primit dovada cu drept de conducere 15 zile.domnul politist a zis ca o scapam doar cu o amenda administrativa si permisele ni le da inapoi.am mai vorbit cu acest politist,dansul mi-a zis ca astepata o dovada pentru prietenul meu,care a mai avut astfel de intamplare in Bucuresti,acolo unde el locuieste(eu fiind din arges).si dupa ce vine acst act in legatura cu el a zis ca o sa primit permisele inapoi si bineinteles amenda.
am si eu cateva intrebari:
am auzit ca exista o lege privind conducerea autovehiculelor neinmatriculate fara motor,o lege care sa ne ajute.este adevarat?
o sa scapam doar cu amenda administrativa?(nu cred ca a fost fapta prea grava deoarece dupa ce ne-a luat declaratii,ne-a lasat sa plecam acasa cu aro cu tot,exact asa cum ne-a prins...parerea mea este ca daca era fapta grava ne confisca aro,sau ne zicea sa il luam doar pe platforma)
pot sa obtin prelungire la dovada?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 15:10, 5 Decembrie 2010
intradevar, veti primi doar amenda administrativa.. si pana sa va dea amenda trebuia sa va duceti sa va scoateti prelungirea de permis pana va da efectiv permisul inapoi
Conform art.85 al.3 din OUG nr.195/2002,fapta dvs se sanctioneaza cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Daca nu aveti antecedente penale,sunteti sincer si recunoasteti fapta,in functie si de circumstantele dvs personale,puteti fi sanctionat doar cu amenda administrativa a procurorului ,conf art.18/1 c.pen.
Succes !
maine am fost chemat telefonic la sediul poliei gaesti pentru audiere si au spus pt solutionarea cazului.o sa fiu audiat in fata unui procuror,banuiesc.
permisul cand il primesc inapoi?daca se solutioneaza,maine imi pot ridica permisul?
multumesc pentru raspunsuri
Maine ve-ti fi audiat de catre procurorul de caz,permisul il primiti dupa solutionarea dosarului,asta in cazul in care primiti amenda administrativa.Solutionarea dosarului poate dura de la cateva luni pana la 1 an,depinde de nr. de dosare care sunt in lucru la acel procuror.Deci mai aveti de asteptat un pic.Incercati sa faceti o cerere pentru prelungirea dovezii.
am fost la secretariat la parchet pentru prelungirea dovezii,dar mi-au spus ca nu se poate prelungi pentru astfel de fapta.cererea pentru prelungire unde o fac?la politie sau la procuror?
multumesc

Alte discuții în legătură

Ordonanta TZEPU TZEPU buna ziua am primit o ordonanta de la parchetul Gaesti,in care scrie ca am iesit de sub urmarirea penala. am fost cercetat pentru art 85 lin 1. am condus o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. numele meu este george si am si eu o intrebare. am ... George.G1 George.G1 Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am ... (vezi toată discuția)
Cerere catre procuror pentru eliberarea unei dovezi de circulatie LaurentiuBG LaurentiuBG Buna seara! Zilele trecute am primit de la IPJ o informare precum ca am permisul suspendat. In acea informare scrie ca, conform art.111 alin.6 pot face o ... (vezi toată discuția)