avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cand o sa primesc inapoi permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cand o sa primesc inapoi permisul?

pe 14 septembrie am condus un aro neinmatriculat pe DN7,fiind tractat de un prieten.aro acela era radiat,nu avea motor,acesta fiind demontat demult.am condus aro tractat pe o distanta de 6-7 km,pana in localitatea Gaesti,unde ne-a oprit politita.permisele ne-au fost retinute,atat mie cat si celui care ma tracta.am primit dovada cu drept de conducere 15 zile.domnul politist a zis ca o scapam doar cu o amenda administrativa si permisele ni le da inapoi.am mai vorbit cu acest politist,dansul mi-a zis ca astepata o dovada pentru prietenul meu,care a mai avut astfel de intamplare in Bucuresti,acolo unde el locuieste(eu fiind din arges).si dupa ce vine acst act in legatura cu el a zis ca o sa primit permisele inapoi si bineinteles amenda.
am si eu cateva intrebari:
am auzit ca exista o lege privind conducerea autovehiculelor neinmatriculate fara motor,o lege care sa ne ajute.este adevarat?
o sa scapam doar cu amenda administrativa?(nu cred ca a fost fapta prea grava deoarece dupa ce ne-a luat declaratii,ne-a lasat sa plecam acasa cu aro cu tot,exact asa cum ne-a prins...parerea mea este ca daca era fapta grava ne confisca aro,sau ne zicea sa il luam doar pe platforma)
pot sa obtin prelungire la dovada?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 15:10, 5 Decembrie 2010
Cererea se face la prchet,catre procurorul de caz sau catre prim procurorul parchetului.Daca ai avut dovada cu drept de circulatie trebuie sa ti-o prelungeasca,la cerere trebuie sa atasezi si o copie dupa dovada,dar sa ai si originalul la tine.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
rares85, utilizator
maine o sa ma duc la procuror dar nu am model de cerere.imi puteti trimite un model de cerere de prelungire a dovezii?adresa mea de email : popiku_19@yahoo.com
multumesc
Nu exista model de cerere tipizat,se face o cerere normala scrisa de mana,in care iti scrii numele , adresa,numarul de dosar,motivul pentru care esti cercetat,catre cine adresezi cererea si la sfarsit ceri sa ti se prelungeasca dovada.Trebuie facuta in doua exemplare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta TZEPU TZEPU buna ziua am primit o ordonanta de la parchetul Gaesti,in care scrie ca am iesit de sub urmarirea penala. am fost cercetat pentru art 85 lin 1. am condus o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. numele meu este george si am si eu o intrebare. am ... George.G1 George.G1 Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am ... (vezi toată discuția)
Cerere catre procuror pentru eliberarea unei dovezi de circulatie LaurentiuBG LaurentiuBG Buna seara! Zilele trecute am primit de la IPJ o informare precum ca am permisul suspendat. In acea informare scrie ca, conform art.111 alin.6 pot face o ... (vezi toată discuția)