avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie si scandal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie si scandal

am avut 6 luni cu suspendare si sunt in perioada de incercare de 2 ani si 6 luni,a trecut un an si 6 luni, si mai am un an de incercare(pentru circulatie pe drumurile publice sub influenta alcoolului), numai ca acu cateva zile am fost prezent intr-o altercatie din care a rezultat o amenda de 10 mil si urmeaza ca partea vtamata sa isi scoata certificat medico legal, desi eu nu am fost vinovat, eu am incercat sa aplanez situatia dar am fost si eu bagat in aceeasi oala cu ceilalti, iar acum a picat toata vina pe mine.Certificatul are 20 de zile, dar nu spitalizare. acum partea vatamata e la munca.Amenda am primit-o total aiurea,intrebarea mea este ce pot sa fac.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:09, 28 Octombrie 2010
Daca considerati ca ati primit amenda ``total aiurea``,contestatio in instanta,in termen de 20 zile de la primirea ei.

In rest,dmv stiti ce ati facut,poate sunteti vinovat,poate nu.
E bai mare!
Impacati-va cu partea vatamata pentru ca daca va face plangere penala s-ar putea sa fiti trimis in judecata si sa va alegeti cu o adevarata amenda (adica penala) si sa executati pedeapsa in detentie.
Intrebare:
De ce nu v-ati lasat batut si dupa aceea sa va reparam noi onoarea?
In situatia in care partea vatamata va formula plangere impotriva dvs, si in urma acesteia veti fi condamnat ,se poate revoca suspendarea executarii primei pedepse(art.83 c.pen) ,la care se va adauga eventuala pedeapsa pentru lovire sau pentru ce incadrare se va da faptei in urma emiterii certificatului medico-legal si veti executa prin detentie ambele pedepse cumulate.
Recomandarea este sa va impacati cu partea vatamata pentru a nu avea complicatii nedorite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal sau nu? Alex.o Alex.o Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra. Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala usoara villysavescu villysavescu Buna ziua , m-am inscris pe acest site pt ca am intrat intr-o problema zilele trecute.Am avut o altercatie cu 2 baieti pe care nu ii cunoastem , pentru ca am ... (vezi toată discuția)