daca intr-un DOSAR in RECURS , dosar care a parcurs FOND SI APEL ( faze procesuale in care a cistigat PARATUL DIN RECURS ) s-a cerut INSTANTEI de RECURS de catre REPREZENTANTUL PARATULUI constatarea EXCEPTIEI lipsei motivarii in drept a RECURSULUI conform art 304 C.Pr. CIV. iar INSTANTA A DISPUS CA SENTINTA RAMINE IN PRONUNTARE ce sanse are PARATUL din recurs sa cistige procesul?
Va multumesc mult!
Motivarea cererii de recurs se face in termenul de 15 zile de la comunicarea hotararii.In situatia in care motivele au fost depuse peste termen ,recurentul va pierde procesul,aceasta este solutia corecta pe care trebuie s-a pronunte instanta de recurs.
Cererea de recurs trebuie sa contina motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul , in fapt si in drept. Daca nu mentiunea ca vor fi depuse intr-un memoriu separat. In cay contrar actiunea se respinge ca nefondata (art 302 C proc civ. Acum Dvs stiti cum stau lucrurile la dosar.
Da , asa am cerut INSTANTEI sa constate ca motivele de RECURS nu se incadreaza in cadrul art. 302 C.PR.CIV. cu atit mai mult cu cit in acest dosar am avut pina la RECURS , fond si apel.
INSTANTA a admis sa discutam aceasta cerere ca apoi sa dispuna ca SENTINTA RAMINE IN PRONUNTARE .
E DE BINE SAU DE RAU ?
Va multumesc mult inca odata !
In toate cazurile , dupa incheierea dezbaterilor , instanta foloseste aceasta formula , cand urmeaza sa dea o sentinta . Nu va spune nimic in legatura cu ce s-a hotarat , ci doar ca urmeaza pronuntarea deciziei. E de bine .. in sensul ca s-a terminat procesul :D
Motivare recurs
leusan
Daca recursul impotriva unei hotarari , nu este motivat de catre recurent poate fi declarat nul la primul termen?
In speta recurentul face vorbire numai ... (vezi toată discuția)