avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivare recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivare recurs

Daca recursul impotriva unei hotarari , nu este motivat de catre recurent poate fi declarat nul la primul termen?

In speta recurentul face vorbire numai in drept ca : ,, imi intemeiez actiunea pe disp art 304 si umat raport la disp 312 cod proc civ. Atat. Si in doua pagini povesteste cum si ce s-a intimplat .

Practic el nu motiveaza deloc de ce anume din hotararea a carei casare o cere si pe care o ataca cu recurs il considera nedreptatit . Nu critica nimic din modul de judecata al instantei , nu identifica niciunul din motivele de recurs.Face numai o referire generica exact cum v-am redactat.

Poate fi vorba de o lipsa de motivare pe cale de exceptie ?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 10:16, 26 August 2013
Puteti invoca nulitatea recursului pe cale de exceptie pentru nemotivare insa aveti in vedere ca daca hotararea nu este atacabila cu apel, atunci recursul este devolutiv.
Depinde de hotararea care se ataca!

Daca este vorba de o hotarare care se ataca numai cu recurs, fara apel, atunci se poate considera ca acel recurs este motivat asa cum a fost depus.

Daca este vorba de o hotarare care este supusa si apelului, iar recursul critica o hotarare data in apel, atunci este obligatoriu ca in motivele de recurs sa se faca referire strict la motivele prevazute de lege.

Depinde si daca procesul se judeca pe procedura veche sau pe procedura noua!!!
Nu ati spus daca e vorba de o sentinta care poate fi atacata doar cu recurs sau sunteti in recurs dupa solutionarea apelului. Asta, intrucat daca vorbim de prima varianta, atunci motivele recursului nu sunt cele limitate de art.304 v.c.p.c., ci poate omul ( recurentul) sa se planga cat poate, instanta urmeaza sa analizeze cauza sub toate aspectele.
Daca e cazul 2, atunci puteti invoca lipsa motivarii recursului, potrivit disp. legale.
Este vb de o contestatie la executare .Inceputa pe vechiul cod .

Dar lipsa dovezii calitatii de reprezentant poate fi invocata? Nu s-a depus nimic , probe, in acest sens din care sa reiasa ca persoana care a semnat recursul are o asemena calitate de reprezentat .
Pot invoca acesta la primul termen?

Exista termene precise pentru asa ceva?

In acest caz nu sunt aplicabile disp art 302^1 litera c), referitor la motivarea recursului?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza art. 304 indice 1 cod procedura civila? vaiscovici vaiscovici La art. 304 indice 1 din C. Pr. Civ. se precizeaza ca recursul declarat impotriva unei hotarari care potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este ... (vezi toată discuția)
Ril-privind-cerintele legale pentru considerentele hotararii judecatoresti rodica_post rodica_post Cerintele legale pentru Considerentele hotararii judecatoresti Obligatia instantei de a-si motiva hotararea adoptata, consacrata legislativ in dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Cum se face un recurs la o sentinta? stefania_cirja stefania_cirja As dori un sfat pentru ca nu am nici o idee cum se procedeaza. Am primit o amenda rutiera in valoare de 1000 ron si sunt sigura 100% ca am dreptate si am 3 ... (vezi toată discuția)