avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare TVA

Am un SRL neplatitor de TVA vreau sa fac achizitie un autoturism second-hand din DE cum procedez cu TVA -ul , ca firma neplatitoare nu-l pot recupera
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:50, 6 August 2008
Nu ai ce sa recuperezi. Nu esti platitor de TVA, asa incat ce platesti cu TVA ramane platit.
Eu am alta problema, am facut in luna Mai o firma ca sa nu fie platitoare de TVA, am incasat pe ea 90.000 lei ca sa aflu ca pragul nu e 120.000 lei ci e proportional cu lunile de functionare, adica daca in 2007 in 7 luni de functionare am trecut de 70.000 lei incasare, devin platitor. E posibil asa ceva ??
poti sa te inregistrezi cf art. 153 1 pentru acea achizitie...si sa furnizezi..codul tau de inregistrare atribuit doar pentru achizitii intracomunitare pana in 10.000 euro..citeste art. 153 1 din Codul Fiscal.
a
pasc.laura a scris:

a

Ce??:-/

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Urgent declaratia 301 decont special de tva consela consela URGENT Am o mare nelamurire-- in data de 05.01.2011 o firma platiroare de tva inregistrata in registrul operatorilor intracomunitara a facut o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)