avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bilet la ordin avalizat -insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bilet la ordin avalizat -insolventa

Buna seara.
Am urmatoarea intrebare.
Am o firma pe care din cauza datoriilor pe care le am fata de unul din furnizori am dispus inceperea procesului de insolventa,
Dar am urmatoarea problema. In luna xxx a anului curent am eliberat un bilet la ordin catre acel furnizor,bilet la ordin fara data si avalizat in nume personal.
Doua luni mai tarziu am inchis contul la banca de unde era eliberat biletul,deoarece banca si-a inchis sediul din oras.
Biletul la ordin l-am declarat pierdut.
Furnizorul banuieste ceva "necurat" la mine si ma tot ameninta ca introduce biletul la ordin si ca eu raspund in nume personal. Dar daca pe bilet este stipulat ca el se plateste doar in acest oras si aici banca nu mai are sediu, ce se intampla?
Care pot fi actiunile viitoare? Cam in maxim o luna se va pronunta inceperea procedurii de insolventa.Ce sa fac mai departe?
Am consultat si un avocat si mi-a spus sa stau linistit.
As dori si parerile dvs.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmin77 , utilizator 07:44, 28 Octombrie 2010
daca ati avalizat acel bilet la ordin este echivalent cu faptul de a va asuma si de a garanta achitarea sumei inscrise pe acel bilet la ordin cu averea personala ... astfel ca el poate introduce acel bilet la plta, va fi refuzat, dupa care il poate investi cu formula executorie - iar daca nu se inscrie la masa credala, poate sa faca cerere de executare pentru a va executa pe dvs. cu averea dvs. pentru aceasta suma.

Ideea este ca de la data pronuntarii cererii de declansare a procedurii de insolventa, se suspenda toate actiunile judiciare si extrajudiciare impotriva soc. dvs - art 36 din Legea nr. 85/2006, insa dvs. veti continua sa raspundeti cu averea personala, chiar daca sa se atrage sau nu raspunderea dvs. in calitate de admin.
Faptul ca l-ati declarat pierdut se poate intoarce impotriva dvs.; dvs l-ati pierdut si tocmai cel la care aveti datorie l-a gasit...
Mai am o intrebare:daca il conving sa imi restituie biletul la ordin si in schimb ii dau un angajament de plata(neautentificat la notar) macar pana se deschide procedura insolventei ma poate ajuta cu ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bilet la ordin gabrieladina gabrieladina O societate comerciala emitenta a unui bilet la ordin avalizat in nume personal de administatorul societatii, intra in insolventa. Dupa deschiderea procedurii, ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin mary_stoica mary_stoica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat ... (vezi toată discuția)