avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit banca adeverinta salariat falsa
Discuție deschisă în Executare silită

credit banca adeverinta salariat falsa

am facut un credit la banaca cu ajutorul unui angajator care a fost deacord sa ma ajute dandu-mi o adeverinta de salariat chiar daca eu nu lucram la firma dumnealui. mentionez faptul ca a si confirmat la banca ca lucrez acolo pentru a-mi facilita obtinerea creditului. Intrebarea mea este daca se poate afla acest lucru si ce se poate intampla daca se afla in conditiile in care eu de cateva luni nu mai am posibilitatea sa platesc ratele la banca si dosarul mi-a fost transmis catre o firma de recuperare credite.
Cel mai recent răspuns: stefania_ , utilizator 16:07, 4 Noiembrie 2010
otesani a scris:

creditorul poate face demersuri si la ITM cu privire la adeverinta de venit pe care ati prezentat-o si se va descoperi adevarul; dupa aceae intervine politia

Nu, serios? Dar ITM-ul nu are asemenea atributii!
De la serviciul Revisal, creditorul poate primi informatii despre o anumita persoana, daca are in momentul la care o verifica vreun CM, atat!
Daaa, sigur: vine politia!
Irina S. a scris:

otesani a scris:

creditorul poate face demersuri si la ITM cu privire la adeverinta de venit pe care ati prezentat-o si se va descoperi adevarul; dupa aceae intervine politia

Nu, serios? Dar ITM-ul nu are asemenea atributii!
De la serviciul Revisal, creditorul poate primi informatii despre o anumita persoana, daca are in momentul la care o verifica vreun CM, atat!
Daaa, sigur: vine politia!

Se poate verifica la I.T.M. daca persoana lucreaza conform adeverintei emise de angajator(daca e privat). Cel care a beneficiat de credit folosindu-se de adeverinta, poate fi pus sub urmarire penala sub acuzatia de uz de fals.
Buna,
Nu este de joaca cu asa ceva, am trecut printr-un caz similar, putin diferit insa dar urmarile m-au afectat mult.
Am vrut sa iau un credit acum 5 ani, tot asa am primit un ajutor din partea unei persoane, banca a sunat pt confirmarea adeverintei de salar, la telefon a raspuns o persoana care nu avea habar ce sa raspunda, cei de la banca au fost suspiciosi, au cercetat mai mult, au constatat ca adeverinta era falsa, a intervenit politia economica, un proces care a durat vreo cateva luni si eu m-am ales cu dosar penal, 1 an cu supendare...deci nu e de joaca, platiti-va ratele inainte ca cineva sa se apuce de scormonit.
Cum zicea cineva de la politia economica....cei mici intotdeauna platesc pt faptelor, cei mari sunt prea puternici ca sa fie atinsi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar ca administrator societate,dar fara a fi angajat cu carte de munca. Parisien Parisien Buna ziua!As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu acordarea unui credit in conditiile spuse in titlu.Daca as aplica pentru un credit pe persoana ... (vezi toată discuția)
Se considera fals? cosmin90 cosmin90 buna ziua am o interprindere individuala si am o angajata din ian 2012, cu c.i.m. semnat dar neinregistrat la i t m in luna mar 2013 mi-a cerut o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat Chipette Chipette buna-ziua, am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta cu un raspuns v-as fi recunoscatoare. firma unde lucrez de 6 ani de zile tot evita sa imi dea si mie o ... (vezi toată discuția)