avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BONURI FISCALE ACHITATE CU CARDUL IN VALUTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BONURI FISCALE ACHITATE CU CARDUL IN VALUTA

Buna dimineata!
Am urmatoarea problema:
Angajatul firmei care este si asociat efectueaza plati cu cardul firmei in strainatate.
Imi aduce bonurile fiscale in usd care convertite in lei sunt mai mari de 100 lei (de fapt sunt cheltuieli cu masa celorlati angajati care lucreaza in strainatate).
Pe extras sumele sunt in euro.
Intrebari:
1.Cum inregistrez in contabilitate aceste bonuri ....fac decont...la decont trec cursul pentru USD cum achit apoi din cardul in euro aceste sume?
2.Sunt deductibile aceste cheltuieli daca atasez un decont aprobat de conducerea societatii?

Va multumesc anticipat!

O zi placuta in continuare!
Cel mai recent răspuns: ContSters137674 , utilizator 12:48, 28 Octombrie 2010
Buna dimineata
Restrictiile cu decontarea bonurilor fiscale sunt aplicabile bonurilor emise pe teritoriul Romaniei ; pentru bonurile emise de alte tari nu putem face extinderea prevederilor .
Asa ca sunt valabile , indiferent de valoare .
Pentru conversie : vedeti paritate usd/eur la data decontarii, ( de fapt apar in extras sumele in euro , trebuie doar facuta o identificare a bonurilor ) apoi in lei la data decontarii .
In legatura cu decontul : acel decont se face daca o persoana are avans spre decontare , pentru a justifica acel avans. In cazul de fata , nu avam un avans prin urmare nu vad necesar un decont.
Va multumesc pentru raspuns!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plafon maxin diurna nicoletapasca10 nicoletapasca10 BUNA ZIUA INTREBARE: CAT ESTE PLAFONUL MAXIM PENTRU DIURNA, SI CAT E PLAFONUL DE CAZARE - PT ANGAJATUL UNEI FIRME CARE PLEACA IN GERMANIA PENTRU ... (vezi toată discuția)
E posibil debitarea unui cont bancar fãrã înºtiinþarea sau aprobarea proprietarului? stefensoon71 stefensoon71 Bună ziua, Având cont curent (în RON) şi card de debit VISA, cu ocazia cumpărăturilor plătesc cu cardul, când e posibil. Cu ocazia unei ... (vezi toată discuția)
Ajutor, decont in valuta ! adymiha2002 adymiha2002 Buna ziua ! Am acordat avans deplasare in euro, deorece angajatul pleca cu masina proprie in strainatate.Inapoi la decontare mi-a adus la decontat 2 bonuri ... (vezi toată discuția)