avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de succesiune

ce insemna accept tacit????acceptul tacit al unei mosteniri din partea parintilor mei nu cunosc termenul si sunt in mare dubii
????
va mutlumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:39, 28 Octombrie 2010
Acte de administrare, conservare, etc a bunurilor succesorale.
Buna ziua !
Citez din TRATAT DE DREPT SUCCESORAL, PROF. UNIV.F.DEAK, BUC., 2002, pag.413--423: Este considerata a fi acceptare tacita atunci cand se efectueaza : :
"Acte (fapte) materiale. (...) intrarea in posesiunea (preluarea ori detinerea) si folosinta bunurilor succesorale, faptul mutarii definitive a succesibilului in casa mostenita, demolarea unor constructii, efectuarea de lucrari ce nu comporta urgenta, edificarea pe terenul si in gospodaria defunctului a unor constructii, etc. (...)
Acte de dispozitie. ...(vanzare, donatie, etc)... (contract de intretinere, darea in plata, etc)... instrainarea (cesiunea) drepturilor succesorale, cu titlu oneros sau gratuit... Actiuni in justitie si alte acte procedurale. ... cererea de imparteala a bunurilor succesorale, ...cererea de anulare a testamentului, ... PLATA IMPOZITELOR (pe cladiri, terenuri, autovehicule) ...plata taxelor asupra succesiunii locatiunea (inchirierea, arendarea) bunurilor succesorale .... plata datoriilor mai insemnate ale defunctului " ...
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenitori co_misaru co_misaru suntem 2 fraţi. tatăl nostru s-a recăsătorit cu o femeie care avea deja 1 copil şi au mai făcut unul împreună. tatăl a decedat. cum se împarte masa ... (vezi toată discuția)
Dosar pe rol la judecatorie pentru partaj Vasile MARIAN Vasile MARIAN am primit citatie de la judecatoria Neamt pentru partaj succesoral cu fratele pe 22 feb; ce se intimpla daca nu ma duc? mama a decedat in 2008 si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Succcesiune mireladolta mireladolta buna ziua , va rog sa-mi spuneti cum se dovedeste ca ai acceptat tacit succesiunea unde anume trebuie sa dovedesc acest lucru,cui si in ce conditii trebuie ... (vezi toată discuția)