avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

buna ziua,
Din anul 2006 sunt pensionat anticipat cu 5 ani , cu penalizarea corespunzatoare prevederilor legii.
In luna iulie 2009 am actionat in judecata angajatorul pentru recunoasterea incadrarii in grupele I si II de munca a unor perioade lucrate in relatia contractuala cu acesta.
La data de 19.10.2010 Curtea de apel la care angajatorul a facut recurs dupa pronuntarea in favoarea subsemnatului de catre subsemnatul, a dat verdictul de respingere a recursului iniotiat de angajator, pronuntand hotararea in favoarea mea ca fiind definitiva si executorie.
INTREBARI :
1. De la ce data se poate recupera (retroactiv) diferenta dintre pensia recalculata conform noilor conditii si cea avuta pana acum ?

Variante :
a. de la data inceperii actiunii judecatoresti (iulie 2009) ?
b. de la data pronuntarii (octombrie 2010 ) ?
c. de la data cand voi depune cererea de modificare a a calculului pensiei ?

Solicit aceasta lamurire pentru a putea sa completez cererea de recalculare corespunzator situatiei legale.

Va multumesc si sper ca intrebarea/raspunsul sa le fie utila si altora care sunt in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:22, 28 Octombrie 2010
Dar de ce retroactiv, a fost parte in cauza si casa de pensii? Parerea mea este ca de la data depunerii cererii, dar postati si dispozitivul hotararii pronuntate de tribunal (fara numele dvs., fara denumirea angajatorului si fara adrese).

Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu m-am judecat cu casa de pensii ci cu angajatorul...dar mi s-au recunoscut niste drepturi prin expertiza, legate de grupele de munca. De ce ar mai fi nevoie de un proces cu casa de pensii? Pentru ca asta inteleg eu din raspunsul Dvs.
Bine, stiind ca "statul" nu pierde niciodata, am convingerea intima ca aceste drepturi materiale mi se vor acorda INCEPAND CU LUNA URMATOARE DEPUNERII CERERII...
Dar, doresc ,totusi, un raspuns calificat.
Eu am inteles ca v-ati judecat cu angajatorul. Ce nu ati inteles dvs. din mesajul meu este ca vreau sa citesc dispozitivul hotararii judecatoresti inainte de a-mi spune opinia. Nu obisnuiesc sa raspund de dragul de a raspunde, fara sa stiu ce a hotarat o instanta.

Daca nu doriti sa postati dispozitivul hotararii, asteptati un alt raspuns, calificat. :wassat:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare stagiu de cotizare grupa i de munca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Buna ziua . Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns . Bunicul meu s-a pensionat in anul 1988 , la 1 august pentru limita de varsta , in baza legii 3 ... (vezi toată discuția)
Care este stagiul complet de cotizare pentru grupa i de munca? biwak03 biwak03 Buna ziua, Sunt nascut in ianuarie 1949 si am realizat stagiile de cotizare: * 29 ani + 21 zile - grupa 1 (pana in 30 martie 2001) * 1 an + 6 luni + 28 zile ... (vezi toată discuția)
recalcularea pensiei in urma unei hotarari judecatoresti GCC GCC Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Subiectul este beneficiarul unei pensii anticipate partial. In dosarul initial s-au depus toate ... (vezi toată discuția)