avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgentare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgentare dosar

Buna ziua,am si eu o intrebare am depus o plangere penala si dosarul a ajuns la parchet de unde eu astept sa vad daca se dispune inceperea sau neincepere urmaririi penale.intrebarea este urmatoarea:pot depune o cerere de urgentare a dosarului?Motivele sunt foarte bine intemeiate.Si cum ar trebuii sa arate o astfel de cerere.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:47, 29 Octombrie 2010
N-am auzit de vreo astfel de posibilitate avand caracter general. Dar in funtie de situatia dvs concreta , puteti solicita instituirea anumitor masuri de siguranta .. Urgentarea dosarului nu este reglemntata ca procedura din cate stiu eu.

Cu stima

Cons. J. Beniamin H.
Domnul consilier are dreptate , mai ales ca , se pare , dosarul a plecat de la politie cu propunere procedurala catre parchet . Trebuie sa asteptati ca parchetul sa dispuna o masura legala , insa trebuie sa stiti ca dosarul dvs nu este singurul pe rolul parchetului , sunt foarte multe si procurori putini . Aveti rabdare , veti fi instiintat de masura luata .
nici eu nu am auzit pana astazi.ideea este in felul urmator,am fost sfatuita chiar de procurorul care se ocupa de caz sa depun la grefier o astfel de cerere si astfel va fii solutionata intr-un termen rezonabil
Daca ati fost sfatuita tocmai de procuror , urmati-i sfatul , desi in procedura penala , o astfel de cerere nu are temei legal . Daca un drept legal al dvs depinde de aceasta solutie , atunci nu ezitati ci solicitati urgentarea rezolutionarii cazului .
andra-celia a scris:

Buna ziua,am si eu o intrebare am depus o plangere penala si dosarul a ajuns la parchet de unde eu astept sa vad daca se dispune inceperea sau neincepere urmaririi penale.intrebarea este urmatoarea:pot depune o cerere de urgentare a dosarului?Motivele sunt foarte bine intemeiate.Si cum ar trebuii sa arate o astfel de cerere.Va multumesc

Procurorul s-a referit ca aveti dreptul de a depune aceasta cerere tocmai pentru ca nu stiti sa o formulati.
Daca nu o motivati bine o va respinge.
I-ati face o surpriza daca ati plati un avocat care sa ii motiveze cerea la un mod la care sa nu o poata respinge...o surpriza nu tocmai placuta...avand in vedere faptul ca se gandeste sa o respinga...:))

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru abandon de familie fara rezultat Furniga Furniga Am depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti o cerere in data de 01.11.2014 pentru inaintarea dosarului de la Parchet catre Judecatoria Ploiesti nu a ... (vezi toată discuția)
Cine solutioneaza? Just-drept Just-drept Daca am depus o cerere la parchet judecatorie, iar raspunsul mi l-a oferit prim-procurorul parchetului judecatorie, impotriva actului a acestui ... (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)