avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare: solutie inselaciune in vanzare masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare: solutie inselaciune in vanzare masina

Buna ziua,

Am o intrebare, daca puteti, va rog, sa ma ajutati...
Acum 2 zile am cumparat o masina second-hand, dar dupa ce am platit-o si am incheiat asigurarea, am constatat ca motorul masinii nu are serie pentru motor.
Am incercat sa contactez vechiul proprietar, dar va dati seama ca nu imi restituie banii.
Ce as putea sa fac? Daca as putea actiona in instanta as avea sanse de castig?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: giony18 , utilizator 09:37, 29 Octombrie 2010
Sesizati politia.

Va multumesc pentru raspunsul prompt.

In acest caz, daca sesizez politia, ar fi sanse sa imi recuperez banii?
Cum ar fi incadrata aceasta fapta?

Va multumesc,
Popate fi vorba despre infractiunea de inselaciune.
Daca nu sesizati dvs politia sau parchetul la RAR se va constata situatia si vor trimite acestia sesizare catre politie sau in urma unor cercetari operative se poate ajunge la dvs.
Oricum masina va face obiectul confiscarii.
Bine...mai trebuie demonstrat si faptul ca motorul nu a fost schimbat ulterior achizitionarii autoturismului...
In actul de vanzare-cumparare este mentionata si seria motorului si cum Dvs ati semnat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata cu seriile schimbate ady92 ady92 Buna ziua,am cumparat o masina inscrisa pe Romania s-a facut actul de vanzare-cumparare s-a scos financiarul si alte acte necesare pentru a o duce la RAR. La ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 Buna ziua care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi ... (vezi toată discuția)