avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... dreptul de a trece o casa la nume
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

dreptul de a trece o casa la nume

buna ziua,ce sanse as putea avea de a-mi trece casa la nume dupa10 ani cat am locuit in ea;casa a fost a bunicilor mei,au lasat un testament de mana in care scrie ca lasa casa copiilor adica mamei mele si matusii.Eu locuiesc acolo cu acceptul lor,nu platesc chirie [de fapt am locuit impreuna cu bunicii pana cand au murit].In aceste conditi exista vreo lege care sa-mi dea dreptul de a-mi trece casa la nume,sau ce anume as putea face fara a mai cere incuviintarea mamei si a matusii?noi suntem 4 frati iar unul dintre frati a vrut sa ma scoata afara cu copilul spunand ca e si dreptul lui.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:09, 5 Februarie 2008
testamentul olograf (scris de mana) e valabil, insa trebuie sa dezbateti succesiunea ca sa produca efecte. ca efect al succesiunii bunicilor, casa trece in proprietatea (si nu pe numele) mamei si matusii tale. Ele fiind in viata din cate inteleg, trebuie sa faca un act prin care sa iti transfere tie dreptul de proprietate, si mai intai trebuie sa vrea.

Faptul ca ai locuit acolo 10 ani nu iti da niciun drept. Numai in caz de moarte a mamei si a matusii tale (nu neaparat in acelasi timp) se va pune problema dreptului tau si al fratilor tai asupra casei. In momentul de fata toti sunteti tolerati acolo.
miguela a scris:

iar unul dintre frati a vrut sa ma scoata afara cu copilul spunand ca e si dreptul lui.

Dreptul lui (ca si al tau) o sa fie dupa ce mama nu mai e...
Trebuie dezbatuta succesiunea bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Testament Anton23 Anton23 Buna ziua, Sora tatalui meu si sotul ei au lasat testament alor mei, pentru casa lor. Mentionez ca ei nu au copii, parintii lor nu mai traiesc, iar sora ... (vezi toată discuția)