avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu)

Buna ziua!
Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca despagubire - ne transmite noua - fara plata - bunuri .
Cum inregistrez aceste bunuri?
Ca document nu am decat aceasta intelegere scrisa si un pv de predare primire a acestor bunuri.
Eu am solicitat macar un aviz de insotire din care sa reiasa pretul per bucata bun.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:22, 29 Octombrie 2010
da, cumva si y trebuie sa-si regleze situatia ; adica si ei au venituri raportate aiurea si trebuia sa aiba document legal de scadere din gestiune a acelor bunuri .
factura firmei x va fi emisa in baza :
ART. 137

Baza de impozitare pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii efectuate în interiorul ţării
(3) Baza de impozitare nu cuprinde următoarele:

a) rabaturile, remizele, risturnele, sconturile şi alte reduceri de preţ, acordate de furnizori direct clienţilor la data exigibilităţii taxei;

b) sumele reprezentând daune-interese, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, penalizările şi orice alte sume solicitate pentru neîndeplinirea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, dacă sunt percepute peste preţurile şi/sau tarifele negociate. Nu se exclud din baza de impozitare orice sume care, în fapt, reprezintă contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate;

c) dobânzile, percepute după data livrării sau prestării, pentru plăţi cu întârziere;

cu alte cuvinte, daca se respecta cele de mai sus , factura nu va avea tva ; penalitatea perceputa peste pretul (tariful) negociat nu intra in baza impozabila.

(asta daca x e platitor de tva, desigur )
Pentru y suma e deductibila fiscal .

La fel, o zi excelenta !
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala la facturi romicichi romicichi buna ziua. Daca pe o factura de la un furnizor , dupa enumerarea articolelor cumparate, apare o precizare de genul \"aceasta factura contine o reducere ... (vezi toată discuția)
E nevoie de factura pt penalitati din contract? adela05 adela05 Conform noului co fiscal, e necesar sa se emita facture pentru penalitati in baza unui contract sau este suficienta notificarea? (vezi toată discuția)
Factura dobanda partener intracomunitar b_mihaela b_mihaela Buna ziua. Un partener intracomunitar factureaza dobanda firmei din Romania . Dobanda este supusa taxarii inverse (4426=4427) ? Multumesc , Mihaela (vezi toată discuția)