avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat pt vinzarea pamintului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat pt vinzarea pamintului

Vreau sa vind 1 ha de pamint pt. care am Titlul de Propietate, am gasit un cumparator dar apar unele probleme:

1. Nu este intabulat
2. Pe acest teren este o casa construita in perioada colectivizarii de catre o persoana careia i s-a dat la vremea respectiva pamintul in folosinta. Casa e parasita, nu mai locuieste nimeni acolo de peste 10 ani iar stilpul care sustine firele de curent electric mai are putin si se prabuseste.

Intrebarile sint:

1. Prezenta acelei case poate sa afecteze cumva vinzarea pamintului?
2.Am vreo obligatie fata de propietarul casei?

3. Pot sa fac un pre-contract de vinzare-cumparare prin care sa incasez banii pe pamint ?
4. Este posibil ca in acest pre-contract sa dau cumparatorului dreptul de a se ocupa de lucrarile de cadastru si intabulare? (cineva mi-a spus ca nu mai este voie sa vinzi fara intabularea facuta)

sau

trebuie sa fac pre-contract de vinzare-cumparare si sa dau altei persoane decit cumparatorul procura pentru a face in numele meu lucrarile de cadastru si intabulare?


Cel mai recent răspuns: morosanucarmen , utilizator 20:21, 15 Februarie 2008
Sint valabile chitantele de mina?:-/
NUmai redactate intr-o anumita modalitate...
nicule, si avocatul da data certa...
Problema mea pare sa se complice. Eu am Titlu de ropietate pe 1 ha de pamint. Am aflat ca persoana, care a construit in timpul colectivizarii o casa pe pamintul meu, acum a obtinut Titlu de Propietate pe casa si pe 10 ari in jurul casei. Se poate asa ceva? Pai hectarul meu unde mai este, ca-i lipsesc inseamna 10 ari:-/. Nu trebuia sa fiu intrebata cind s-a emis acest titlul de propietate pe propietatea mea? In cel mai rau caz trebuia ca propietarul casei sa-mi dea in alta parte 10 ari. Sau gresesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)
Tot pamintul.. morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlu de Propietate pe 1 ha de pamint. Am aflat ca o persoana a construit in timpul colectivizarii o casa pe pamintul meu si acum a obtinut Titlu de ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale antecontract si contract v-c imobil Lulica Lulica Buna seara In cazul in care inchei un antecontract de v-c la un notar pe jumatate din suma negociata pentru cumpararea imobilului, achit niste taxe ... (vezi toată discuția)