avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita fara titlu executoriu?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita fara titlu executoriu?

X ii vinde lui Y o casa, prin contract autentificat la notar, dar la un pret aproape derizoriu (avea urgent nevoie de bani). X ramane si locuieste in continuare in casa, aici avand si domiciliul stabil in buletin (s-au inteles, fără acte, ca X sa locuiasca in continuare aici 2-3 ani). Deci, Y nu a locuit niciodata in casa. Dupa un an de la vanazre-cumparare, Y vine si il ameninta pe X ca, daca nu iese din casa in 24 de ore, il scoate cu executorul judecatoresc. Nu exista actiune in evacuare in instanta, nu vreo hotarare judecatoreasca, nimic, decat contractul de vanzare-cumparare incheiat cu un an in urma. Poate executorul sa-l evacueze pe X (care, repet si in acest moment are domiciliu stabil la aceasta adresa) fara titlu executoriu, doar pentru ca Y ii cere sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 21:59, 28 Octombrie 2010
Y are drept de proprietate absoluta. Da,poate sa-l evacueze, in sensul sa-l dea afara din casa. Ce actiune in contra ar putea avea "chiriasul" fara contract de chirie?
Stiu ca poate sa-l dea afara, dar in baza a ce se poate prezenta la usa executorul judecatoresc, fara somatie, fara nimic, in baza a ce poate acest executor sa sparga usa si sa-l ia fortat pe X de guler si sa-l dea afara.Pe mine ma intereseaza daca executorul poate face asta, fara a avea vreun document la baza, nu daca Y poate sa-l dea afara pe X.
Simplu: cu accordul proprietarului. Insa....tind sa cred ca executorul si-a depasit atributia atata timp cat nu este o actiune in executare silita!(asta, daca s-a prezentat in calitate de executor)
Executorul judecatoresc nu poate efectua o executare silita decat in baza unui titlu executoriu. Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre cei doi nu este titlu executoriu pur si simplu, adica simpla lui existenta nu da dreptul executorului sa evacueze fostul proprietar din imobil.Pentru a-l putea evacua, normal si legal trebuie introdusa o actiune in evacuare si, in baza hot.jud.definitive si irevocabile, investite cu formula executorie, se poate trece la evacuare de catre executor, altfel, acesta nu are ce cauta la usa omului.Eu asa vad lucrurile.Dumneavoastra nu vi se pare ca numai astfel exec.jud.poate evacua fostul proprietar.? Daca se duce pur si simplu cu actualul proprietar, face uz de calitatea sa de executor si sparge usa, fara sa aiba titlu executoriu, nu cumva intra putin in penal?
Abuz, daca a prezentat calitatea de executor.

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare sau cu executorul? mihai.ion.mihai mihai.ion.mihai Buna ziua, Am un contract autentic de vanzare cumparare in baza caruia am instrainat un apartament. Cumparatorul a platit un avans de 30% din pret si apoi ... (vezi toată discuția)
Cum sa evacuez fostul proprietar georgiana lazar georgiana lazar buna ziua, am si eu o problema ,am cumparat o casa de la o doamna si acum refuza sa iasa din casa , am contract de vanzare cumparare ,ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara un chirias care nu a mai platit chiria si nici intretinerea? Tzuca1997 Tzuca1997 Buna ziua, Nu stiu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a da afara un chirias persoana juridica, care a inchiriat un spatiu de la mine persoana fizica, ... (vezi toată discuția)