avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie

Buna seara.Am o casa taraneasca mostenit de la parinti ,as dorii sa-l mut din locul unde este acum si intrebarea mea este daca am nevoie de toate actele si unde intra aprobari,planuri si mai multe ........Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 09:34, 1 Noiembrie 2010
Vreti sa mutati casa? Asa, ca si pe un cort? Fiti mai explicit ca sa va putem raspunde....
Sinteti ironica dar aveti dreptate.Da vreau sa mut casa de la locul unde este acum in partea cealalta a curtii si sa inbunatatesc.Multumesc.Imi cer scuze
va trebuie autorizatie de consolidare si extindere de la primarie.
Imi cer scuze daca am parut ironica, am facut comparatia cu cortul pentru a vedea daca am inteles bine operatiunea.
Va trebuie un Certificat de Urbanism care sa va confirme(sau nu)ca locul ales de dv pentru a "muta" casa, respecta regulamentele de urbanism. Prin CU vi se vor indica in detaliu toate documentele si avizele de care veti avea nevoie pentru a obtine Autorizatia de Constructie.
Printre altele veti avea nevoie de o expertiza a unui expert MLPAT, si Aviz de la Directia de patrimoniu(cum ca imobilul nu e in patrimoniu sau in zona protejata)
Daca se afla intr-o astfel de zona nu veti obtine Autorizatie pentru o astfel de operatiune.
De curiozitate, vreti sa o mutati prin translare sau demontare si refacere pe alt amplasament?
Buna dimineata.Multumesc pentru raspuns.Eu inca nu locuiesc in Romania,pentru mine aici in tara unde stau lucrurile sint foarte clare si simple,dar situatia din Rominia ma face sa nu inteleg aproape nimica.Stiu ca toate ,,hirtoagele .,,care trebuie facute sintfoarte scumpe si numai cu ,,bani,, se rezolva asa ca sa construiesti o casa costa cit doua.Eu am mostenit aceea casa este veche si nu este in loc buni,de aceea vreau sa demontez si sa refac intrun loc mai mare.Aceasta este povestea mea.Imobilul nu este in patrimoniu.,un loc oarecare pe care am mostenit si am certificat de mostenire.Multumesc

Alte discuții în legătură

Bună ziua! exista vreo posibilitate de a face o cabana mica ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Bună ziua! Exista vreo posibilitate de a face o cabana mica de lemn, ceva mic,o camera practic, pe piloni, pe un teren intravilan, fără a avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Capela la coltul geamului 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Ce se poate face pentru a impiedica un preot care si-a uitat menirea sa construiasca o capela la nici 10 metri de blocuri si case. Autorizatia ... (vezi toată discuția)