avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe?

Buna seara! In cursul cercetarii judecatoresti, se poate reitera cererea de proba care a fost initial respinsa?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:54, 29 Octombrie 2010
Daca proba a fost solicitata in faza cercetarii penale si a fost respinsa, proba poate fi solicitata in faza de cercetare judecatoreasca.
Daca proba a fost solicitata in fata instantei de fond si a fost respinsa, cererea nu mai poate fi reiterata pentru ca instanta s-a pronuntat asupra solicitarii si nu va mai reveni asupra unei decizii deja luate, insa aceasta proba poate fi solicitata in faza apelului.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da, se poate reitera, mai ales daca apar elemente si arguemnte noi,
iar adminstrarea probei este necesara si utila dosarului.
in cursul judecatii se pot propune orice probe cu mentiunea ca acestea sa fie concludente , utile si pertinente,
in cazul in care instanta constata ca nu au fost cercetate toate aspectele poate dispune retrimiterea cauzei pentru completarea cercetarilor sau suplimentarea acestora
In fata aceleiasi instante, nu.Dar daca considerati ca a fost respinsa gresit, fara temei, atacati cu apel (sau recurs, depinde de cauza) hotararea si, in situatia in care se va rejudeca fondul, puteti reitera cererea.
Nu uitati ca, atunci cand motivati calea de atac, sa faceti vorbire despre faptul ca dvs.considerati ca in mod gresit vi s-a respins cererea de probatoriu si veniti cu argumente.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
dandanaua, utilizator
Cosiderati ca instanta ar putea totusi sa dispuna administrarea probei daca as aduce mai multe explicatii care sa demonstreze pertinenta, concludenta si utlilitatea administrarii acelei probe? In final, este vorba de principiul aflarii adevarului in procesul penal.

Alte discuții în legătură

Dreptul la un proces echitabil reflexleg reflexleg Vreau sa expun o situatie: Pe un calculator se efectueaza o perchezitie informatica datele colectate sunt trimise de catre parchet partii vatamate care le ... (vezi toată discuția)
Prezentare material-dosar penal MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Am avut un dosar penal in care am calitate de invinuit. A inceput urmarirea penala acum 1 an si jumatate, s a trimis referatul de catre politie la ... (vezi toată discuția)
Probe ContSters126274 ContSters126274 Avand un dosar penal pentru delapidare, pot solicita sa se aduca la dosar anumite acte,acte ce trebuie aduse de acuzare? Eu nu am acces la acele acte si pot ... (vezi toată discuția)