avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare contract intretinere in renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare contract intretinere in renta viagera

N-nepotul intretinator (NEPOT DIN FIU)
SS-sot si sotie (CU 2 URMASI)
in 2002 se semneaza contractul de intretinere intre N si SS
in 2007 unul dintre S decedeaza
la ora actuala N nu mai poate asigura intretinerea pt.ca este plecat,dar in schimbul intretinerii poate asigura lunar o suma de bani!
1. SE POATE CU ACORDUL CELOR 2 PARTI MODIFICAREA CONTRACTULUI DE INTRETINERE IN RENTA VIAGERA?
2. TREBUIE INTOCMIT AL CONTRACT SAU DOAR O AMPLIERE AL CONTRACTULUI DEJA EXISTENT?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 23:15, 29 Octombrie 2010
Intr-adevar, nu are loc decat transformarea obligatiei de intretinere intr-o suma de bani, fara a presupune ca se schimba natura contractului , din contract de intretinere in contract de renta viagera.
Evident ca numai creditorul are optiunile in speta :D :">
in momentul transformarii intretinerii intr-o suma de banii se reziliaza contractul vechi sau este doar o "transformare"? intreb acest lucru ca nu cumva sa fie 2 contracte diferite, si pentru trecerea de la unu la altul sa fie nevoie de succesiune,va reamintesc ca unul din S a decedat
Nu se reziliaza, are loc doar o inlocuire a obligatiei de intretinere cu o obligatie de a plati o suma de bani.
aceasta transformare a obligatiilor se face tot la notar?
va multumesc foarte mult,mi-ati fost de mare ajutor!
...cu o adnotare...adica 2...prin aceasta novatie nu se schimba natura contractului care ramane in continuare de intretinere si nu se transforma in renta viagera...si cred ca era vorba de creditor care are 2 optiuni...

total de acord.
Executarea in natura sau prin acordarea unei sume periodic... sunt doar forme ale indeplinirii obligatiei de intretinere.
Nu se schimba natura contractului.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ciprianradu ciprianradu N-nepot intrtinator SS-sot si sotie intretinuti SS-proprietari ai unui imobil 50% fiecare se semneaza contract de intretinere cu N, Dupa 4 ani de la ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere potyi potyi buna ziua, Am incheiat de 2 ani un contract de intretinere cu vecina noastra , care nu are pe nimeni si este nevazator grd 1 De 2 sapt. a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)