1. Iata ce spune Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Art. 9. - (1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, denumite in continuare directii teritoriale.
(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.
(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.
(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.
2. Nu veti face alt dosar ci doar o alta cerere, cu alta data.
3. Vorbiti la AJOFM ca o sa va puna si ei sa faceti alta cerere. Nu veti pierde indemnizatia de somaj.
4. Dar daca nu aveati 42 dezile de la nasterea copilului de ce ati depus cererea prea devreme sau de ce v-au primit-o?
La ajofm mi s-a spus ca nu se poate modifica nimic, decizia de suspendare a platii somajului fiind cu data de 22.10.2010.
Dar mai mult ma intereseaza indemnizatia cic.
A fost o eroare de calcul din partea mea.
Am inteles ca daca imi respinge dosarul reiau somajul (mai am doua saptamani de somaj); se poate dupa o saptamana sa suspend din nou somajul pentru acelasi motiv si sa fac o alta cerere de acordare a indemnizatiei cic? Mai pot beneficia de plata indemnizatiei cic?