avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In cat timp se aproba dosarul de indemnizatie CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In cat timp se aproba dosarul de indemnizatie CCC?

BUNA SEARA , SE POATE DEPUNE DOSARUL DE INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL INAINTE CU APROXIMATIV DOUA DOUA SAPTAMANI ,DAR IN CERERE EVIDENT SE VA TRECE DATA LA CARE SE POATE INTRA IN VIGOARE? ADICA IL DEPUN ASTAZI SI SOLICIT INTRATUL IN CCC PESTE DOUA SAPTAMANI ATUNCI CAND VA FI TERMENUL LEGAL ? ASTEPT RASPUNS , VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 12 Februarie 2018
Cu 2 saptamani inainte de ce anume?

Pentru depunerea dosarului aveti nevoie de la angajator-
-copie dupa cererea dvs.adresata angajatorului pentru suspendarea contractului de munca
-copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca
-adeverinta eliberata de angajator
Daca depuneti dosarul in 60 zile de la suspendarea contractului de munca veti primi indemnizatie incepand cu prima zi urmatoare datei suspendarii.
Daca depuneti dosarul dupa 60 zile,veti primi indemnizatia de la data depunerii cererii.
Mai exact sotul meu are dreptul la indemnizatie de ccc, eu sunt in somaj de 250 cea ce as avea si eu dreptul acum perioada asta am suspendat cu medical adica am inteles ca este obligatoriu acele 42 de zile , dupa aceste 42 zile solicita sotul meu sa intre in CCC , mai avem 14 zile ptr a face acele 42 de zile, iar in perioada asta si perioada pana la sf lunii aprilie sotul meu va fi in Concediu Medical, SI ASTA VROIAM SA STIU DACA SOTUL VA AVEA MEDICAL PANA LA SF LUNII APRILIE POATE DEPUNE PE 13,14 APRILIE DOSARUL ? ? ADICA DIN MEDICAL DACA POATE INTRA IN CCC?
Da, se poate face asa ceva.

OUG 111/2010 prevede:
art.14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

(2) Până la data de 5 a fiecărei luni, primăriile au obligaţia de a transmite pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoţite de documentele justificative, la agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale.

(3) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării la agenţia teritorială, prin decizie de admitere sau, după caz, de respingere, emisă de directorul executiv.

(4) Decizia prevăzută la alin. (3) se comunică solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii.

(5) Contestaţiile formulate împotriva deciziei prevăzute la alin. (3) se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

art.15
1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)–c).

(2) Abrogat.

(3) Pentru fracţiunile de lună, cuantumul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se stabileşte proporţional, în funcţie de numărul zilelor calendaristice din luna respectivă pentru care acestea se cuvin şi se acordă.

(4) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), cererea şi documentele doveditoare se pot depune cu 30 de zile înainte de încetarea concediului de maternitate.

1. Poate depune cererea la Primarie pentru indemnizatie pentru CCC dar nu stiu daca angajatorul ii poate suspenda contractul individual de munca (CIM) si elibera adeverinta tip cu veniturile nete pana nu ii expira concediul medical.

2. De aceea legea acorda o perioada de 60 de zile lucratoare de depunere a actelor de la data cu care se solicita indemnizatia pentru CCC.

Buna ziua...am si eu o dilema..am nascut la sf.lui sept.si am depus actele necesare indemnizatie pe 15dec....azi 12feb.am primit banii pe 2luni...dilema mea este...nu trebuia sa primesc pe 3luni????adik si pe feb???nu primim banii in luna in curs???gen in martie iau bani pe martie???sau primim cu o luna in urma?????

Alte discuții în legătură

Somaj si concediu crestere copil pana la 2 ani bioanad bioanad Buna ziua! Ma aflu in saptamana 33 de sarcina, termenul aproximativ pentru nastere fiind 12 septembrie 2010. Am o vechime in munca de 3 ani iar momentan sotul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie alexandrinapui alexandrinapui am nascut pe 19 aprilie la ce data trebuie depus dosarul pentru indemnizatie? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)