avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de colaborare, de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de colaborare, de prestari servicii

Care sunt contributiile sociale obligatorii si altele decat acestea, in conditiile legislatiei actuale(neclare), ale unei persoane fizice neautorizate care a incheiat un contract de colaborare, de prestari servicii, si care nu mai realizeaza si alte venituri?

Ce drepturi decurg pentru prestator, in urma incheierii unui astfel de contract de colaborare care este pe o perioada determinata de 6 luni?
Perioada de 6 luni se considera vechime in munca si la terminarea ei, se poate beneficia de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: insresuma , utilizator 12:09, 29 Octombrie 2010
In afara cotei de impunere de 16% se datoreaza contributii de aisgurari sociale( pensii, somaj sanatate)
Perioada minima de incadrare in munca pentru somaj este de 12 luni
Multumesc pentru raspuns!
As dori totusi mai multe detalii. In conditiile legislatiei actuale, un contract de colaborare, de prestari servicii, incheiat pe o perioada determinata de 6 luni, si full-time produce efecte asemanatoare cu un CIM?
Contributiile sociale le platesc personal, prin incheierea de contracte cu institutiile in drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cas pensionar camicami camicami Pensionar, care este angajat cenzor, in timp partial 3 ore,are obligatia de a plati (i se retine ?) contributia pentru pensii? Este cumva obligatoriu chiar ... (vezi toată discuția)
Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj in conditiile in care contractul inceteaza la initiativa mea? LauraIonescu LauraIonescu Buna! M-am angajat de curand cu contract civil full time, in alt oras decat cel in care am domiciliul stabil. Dupa ceva timp, mi-am dat seama ca targetul ... (vezi toată discuția)